Taki obraz moża przez komponent galeria łatwo umieścić na karcie w aplikacji.
W wersji 0.104 (za kilka tygodni) mamy zaplanowane dodanie do galerii możliwości umieszczania na obrazie 3D sterowalnych urządzeń, dzięki czemu będzie można zaprojektować kartę z elementami obrazu (“picture-elements”) i sterować oświetleniem, odtwarzaczami oraz innymi urządzeniami z poziomu takiego planu
W wersji 0.104.2b0 do galerii dodaliśmy piewszą wersję narzędzia ułatwiającego generowanie styli CSS dla kart (w celu ich rozmieszczenia na rzucie podłogi.
Można go już wyprubować, w tym celu trzeba:
zaprojektować widok pomieszczeń
przesłać go do galerii
pliki które są wysyłane do galerii optymalizujemy (zmniejszamy) żeby szybciej się wyświetlały na kartach. Ważne, żeby nazwę pliku z rzutem podłogi zacząć od słowa floorplan wtedy go zoptymalizujemy troszkę inaczej niż zdjęcia na karty
To pewnie cache w przeglądarce, czasami po aktualizacji przeglądarka nadal korzysta przez jakiś czas ze starej wersji interfejsu. Zrób tak jak opisaliśmy tu:
To nie nazwa pliku, edytor jest dostępny dla każdego img (nazwa jest tylko po to żeby nie zniejszać tego pliku za mocno)
W przyszłości użyjemy tego edytora nie tylko do floorplan, ale też do kart typu elementy obrazu:
Nie to nie moja praca, projekt był zaadoptowany i przerobiony darmowym programem Sweet Home 3D
A ledy to wycieniowanie kolorystyczne które wykonane było programem Gimp
Cześć, potrzebuję porady jak zrobić na floor planie zmieniający się kolor encji w zależności od stanu pobieranej bądź oddawanej energi, raz jest minus a raz sama wartość, chodzi o tą żółtą plamkę? Chcę aby gdy jest produkcja z PV to kolor tej encji zmieniał się na zielony . Nie wiem czy do końca składnia jest prawidłowa…
Jak zmienić strony narożnika (lewy/prawy)?
Jak obrócić układ desek na podłodze?
Czy można zmieniać wymiary wyposażenia które nie mają przycisku Edit?
Czy można dodać elementy wyposażenia spoza bazy programu?
Cześć,
wiecie może czy “type: picture-elements”, może mieć zawartą funkcję “jeżeli” albo coś w tym rodzaju?
Na ten moment mam dwie encje z funkcją “state image” gdzie jest obrazek przy “on” i przy “off”, pierwsza która pokazuje czy światło jest zaświecone a druga czy otwarte są drzwi. No i jeżeli świeci się światło to na floorplanie widzimy światło, a jeżeli są otwarte drzwi to mamy widzimy ze są otwarte. Osobno działąją super ale chciałbym aby działały razem, że w momencie kiedy nastąpi otwarcie drzwi i będzie zaświecone światło to będzie się pokazywał 3 obraz (gdzie światło pada na otwarte drzwi)
Podsumowując, czy da się aktywować 3 render kiedy aktywne są dwa poprzednie.
Dzięki za pomoc