Po wykonaniu aktualizacji do wersji Iga coś poszło nie tak z tunelem.
To co widać w logu:
3|ais | [PM2][ERROR] Process or Namespace tunnel not found
3|ais | [PM2][ERROR] Script not found: /data/data/pl.sviete.dom/files/usr/bin/cloudflared
Po wykonaniu aktualizacji do wersji Iga coś poszło nie tak z tunelem.
To co widać w logu:
3|ais | [PM2][ERROR] Process or Namespace tunnel not found
3|ais | [PM2][ERROR] Script not found: /data/data/pl.sviete.dom/files/usr/bin/cloudflared
U mnie taka sama sytuacja
U mnie to samo ale bramkę do Igi aktualizowałem w ubiegłym tygodniu i do wczoraj tunel działał. Dziś rano błąd. Nie jestem pewien czy to na pewno jest związane z aktualizacją.
Opis błedu Error 1033: Argo Tunnel error:
Opis przeczytałem ale z tego co rozumiem to z mojej strony nie ma nic do zrobienia?
Tak, prawdopodobnie był problem z rozwiązaniem nazwy DNS: dom-xxx.paczka.pro zgodnie z przedstawionym rysunkiem.
Każda bramka ma swój unikatowy wpis DNS i przyporządkowany do tego tunel, sprawdź czy taka nazwa istnieje w DNSie.
DNS rozwiązuje nazwę wskazując na 104.21.23.46 ale tunel nadal nie działa. Jakieś pomysły?
Teraz to już tylko pozostaje czekać na reakcję zespołu AIS.
zobacz czy pomoże
apt install cloudflared
a nastepnie wyłączenie i włączenie tunelu
PS
to wygląda jak byś nie miał na bramce binarki do tunelu
po pełnym resecie uruchomienie i aktualizacja przeszły bez problemu tunel ruszył
Przepraszam za głupie pytanie, ale ja tu nowy Mam po upgradzie do Iga też problem z tunelem. Widzę, że pełny reset pomógł - tylko jak go znaleźć przy zalogowaniu po http w sieci lokalnej do bramki? Widziałem instrukcje, ale to nie przypomina tego co widzę. Czy muszę go wykonać bezpośrednio z bramki z wpiętym monitorem? ps. próbowałem wymuszenie reaktualizacji ze skryptu, ale nie pomogła. W BIn też nie mam cloudflare’a.
na świeżym termuxie z kopi kończy się to niepowodzeniem
~ $ apt install cloudflared
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
Reading state information... Done
cloudflared is already the newest version (2022.10.2).
The following package was automatically installed and is no longer required:
openssl-1.1
Use 'apt autoremove' to remove it.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
After this operation, 0 B of additional disk space will be used.
Do you want to continue? [Y/n] y
Setting up nodejs (18.10.0) ...
Aborted
dpkg: error processing package nodejs (--configure):
installed nodejs package post-installation script subprocess returned error exit status 134
Errors were encountered while processing:
nodejs
E: Sub-process /data/data/com.termux/files/usr/bin/dpkg returned an error code (1)
więc jak znów móc korzystać z jak kiedyś z podstawowej funkcji bramki zdalnie?