Czy możecie na stronie https://powiedz.co/ota/ poprawić nazwę i datę aktualnej wersji AIS Tasmota na 9.2.0 ? Ostatnio wgrywałem stąd pliki i pomimo tego, że w nazwie jest “Najnowsze wydanie 9.1.0 Imogen” to wgrała mi się wersja 9.2.0 Julie .
jasne - dzięki za info - ogarniemy… bo nadchodzi właśnie wersja 9.3.0 która ma sporo usprawnień w temacie kamery
Aktualizacja z wersji 9.1.0 na 9.3.1 nieudana. czy koś spotkał się z podobnym problemem?
Po drodze trzeba przejść przez 9.2.0.
jest gdzieś do pobrania jeszcze 9.2?
Ja pobierałem oryginalne bo od AiS nie mogłem znaleźć.
Myślę, że nie ma potrzeby przechodzenia przez kolejne wersje. @Rysiu666 ściągnij pliki i zapisz na dysk. Piszę w liczbie mnogiej, bo mam na myśli dodatkowo plik minimal. Aktualizację wykonaj wgrywając na początek plik minimal i następnie zostaniesz poproszony o właściwy plik docelowy.
Osobiście uważam z Tasmota, że jeśli działa to nie aktualizuję.
W weekend aktualizowałem z 9.1.0AiS ok 10 urządzeń (SP111, Sonof TH16, Shell 2.5) i wgranie bezpośrednio 9.3.1 minimal kończyło się błędem jak u kolegi @Rysiu666 Natomiast ścieżką 9.2.0 minimal → 9.2.0PL->9.3.1AiS minimal->9.3.1AiS wszystkie zaktualizowałem bez błędów za pierwszym razem. Co do polityki aktualizacji się nie wypowiadam każdy ma swoją. Mogę jedynie potwierdzić że z 9.3.1 nie mam na swoich urządzeniach żadnych problemów.