Pierwsza zasada aktualizacji: jeśli działa - nie naprawiaj
Innymi słowy, upewnij się, że istnieje dobry powód, aby aktualizować oprogramowanie (np. potrzeba użycia nowej funkcji lub rozwiązania znalezionego problemu naprawionego w bardziej aktualnej wersji).
Ta wersja oparta jest o te same biblioteki co poprzednia, nie doszły żadne poprawki związane z bezpieczeństwem - zresztą w naszym modelu urządzenia nie komunikują się z chmurą (tylko z bramką lokalnie). Innymi słowy, nie ma specjalnej potrzeby aktualizować, jeżeli wszytko działa OK.
@Cino111 z ciekawych rzeczy które powinny Cie zainteresować to, że poprawiono stabilność czujników DHT, z którymi od zawsze był problem bo samoczynnie traciły odczyt i bez resetu zasilania nie wracały.
Tu jest to dokładnie opisane:
Cześć, mam taki problem, mam do wysterowania dwie rolety, wgrałem najnowszą kompilację do rolet ale domyślnie są ustawione tak że 1 przekaźnik jest on off a drugi góra dół a ja potrzebuje tradycyjnie czyli 1 góra 2 dół. Odpowiada za to opcja ShutterMode domyślnie jest 1 a ja potrzebuję 0 jednak poprzez console nie mozna tego zmienić, jest opcja na kompilację ustawioną z opcją 0 albo z możliwością zmiany? Rozwiązanie
Czy soft na gniazdko obsługuje dwa przekaźniki ? Potrzebuje wysterować zasilanie dla pompy cwu oraz sygnałem do pieca
I czy soft obsługuje czujnik bme 280? Który wpiął bym w systemowy termostat bramki