Ponawiam pytanie, czy jest ktoś kto może potwierdzić działanie tej darmowej usługi po dłuższym czasie (miesięcy)? Czy nie ma problemu i niespodziewanego blokowania dostępu do zasobów od strony Orackle?
próbowałem 3 różnych kard płatniczych i za każdym razem to samo ze pobrało z konta ale nie mozna dokończyć rejestracji ani na telefonie ani na pc mimo iż podaje prawdziwe dane i nie zakładałem u nich jeszcze konta
Dla jednej osoby dozwolone jest jedno bezpłatne konto w wersji próbnej Oracle Cloud lub jedno konto “Zawsze bezpłatne”. Proszę pamiętać:
Utworzenie lub podjęcie próby utworzenia wielu bezpłatnych kont jest zabronione.
Wszystkie informacje kontaktowe i dotyczące fakturowania muszą być dokładne, poprawne i używane za zgodą przez cały okres istnienia konta.
Nieprzestrzeganie tych wymagań może skutkować zawieszeniem lub zamknięciem konta.
pogrubienie moje
od wpisania poprawnych: kraju, imienia, nazwiska i maila masz 30 minut na aktywację konta z linka w wiadomości email
po aktywacji uzupełniasz dane do realizacji płatności musisz dokończyć rejestrację używając adresu zgodnego z danymi które posiada bank, w adresie nie wchodzą polskie litery
i cytacik
W procesie weryfikacji płatności Oracle nie akceptuje kart wirtualnych, przedpłaconych ani jednorazowych.
nie planuję tego używać, więc nie będę kończył rejestracji
ale co pobrało to i zwróci, bo to tymczasowa blokada (tak się sprawdza czy metoda płatności jest poprawna)