Próbuję dodać custom card GitHub - kalkih/mini-media-player: Minimalistic media card for Home Assistant Lovelace UI
Do katalogu /data/data/pl.sviete.dom/files/home/AIS/www/custom-lovelace wrzucam “mini-media-player-bundle.js”
W dashbords->zasoby robię wpis /local/custom-lovelace/mini-media-player-bundle.js?v=1.13.0 ale karta nie jest widoczna. Co może być nie tak?
W/g dokumentacji powinieneś plik .js dodać w katalogu www, a nie w dodatkowo stworzonym podkatalogu custom-lovelace
.
Pewnie w logach js znalazłbyś błąd.
Ten custom jest wbudowany w AIS, chyba pod nazwą ais-mini-media-player.
wrzuciłem do www zmieniłem wpis dashbords->zasoby na /local/mini-media-player-bundle.js?v=1.13.0
Być może masz rację tylko mi się wydaje że custom:hui-ais-mini-media-player-card to okrojona wersja tej karty. Czy się mylę?
Zmodyfikowana, nie wiem na ile aktualizowana. Nie czuję się kompetentny do odpowiadania. Spróbuj, sprawdź, był temat z ukrywaniem elementów tego odtwarzacza. Nie wiem jakie masz potrzeby.
Żeby dodać samemu tą kartę musiałbyś ściągnąć kod, zmodyfikować nazwy funkcji i wtedy wgrać do Jolki.
W zasadzie moje potrzeby nie są bardzo wyszukane. Mam TV spięte z tunerem SAT. Mam do tego zrobioną jedną prostą kartą. Brakuje mi włącznika TV na stronie głównej karty. Może wiesz jak dodać?
Wg mnie masz to u siebie tylko źle zapisane.
hide:
volume: true
power: false
Wygląda to na błąd. Nie obiecuje ale postaram się na to spojrzeć od strony kodu.
Dzięki, będę wdzięczny.
Zakopałem się w kodzie… Wygląda na to że zespół AIS systematycznie robi synchro z zmianami mini-media-playera.
Wygląda też na to że przycisk Power oraz Biblioteki mediów mają połączone funkcje:
Problem prawdopodobnie nie występuje na wersji PROD - może ktoś potwierdzić?
@jszkiela wystaw proszę issue tutaj:
Problem jest w tym repozytorium, ale nie ma w nim możliwości wystawienia issue:
Masz na myśli wersję prod oprogramowania bramki?
Tak, wersja 2021.9 o ile mnie pamieć nie myli.
Do niedawna byłem z PRO1 na prod i wtedy także nie mogłem dodać tego przycisku.