Witam,
czy w najbliższym czasie planowane jest wdrożenie dostępu do bramki po ssl np. wykorzystując DuckDNS and Let’s Encrypt (tak jak jest to zaimplementowane w hassio). Aktualnie korzystam z Waszego tunelu ale często się rozłącza co jest bardzo frustrujące.
Korzystam z tunelu AIS od stycznia i nigdy nie miałem zerwanego połączenia. Ciężko mieć jakieś zastrzeżenia.
Dokładnie jak pisze @Cezary.K od ponad pół roku od kiedy korzystam z bramki AISpeaker zero problemów z zdalnym dostępem. @jmj1 szukaj problemu ze zrywaniem połączenia gdzieś indziej np coś siecią?
Tunel AIS to jedna z rzeczy dla której jestem na bramce. Rewelacja. Ja zapytam inaczej - czy nie planujecie udostępnić swojego serwera i tunelu dla innych użytkowników? Np Hassio?
Dodam, że nie znalazłem równie dobrego rozwiązania jeśli chodzi o płynność działania. Zwłaszcza przy streamingu z kamer.
Ja też nie mam zastrzeżeń do tunelu. Działa stabilnie.
Rozumiem, że chodzi Tobie o połaczenie z bramką z zewnątrz sieci LAN.
Jeżeli nie chcesz korzystac z tunelu to możesz przekierowac port na routerze i skierowac go do bramki. Warunkiem jest oczywiscie publiczny adres IP. Nie musi być stały, może być dynamiczny/zmienny. Przy dymanicznym mozesz skorzystc z takich serwisow jak DuckDNS itp aby przpisac adres domenowy do dynamicznego IP.
Nie trzeba niczego zmieniac w bramce.