Na urządzeniu zainstalowana jest binarka Rclone - jest to program działający z wiersza polecenia i umożliwiający przeglądanie plików na dyskach (także zdalnych) oraz ich synchronizowanie. Jak działa Rclone i jakie dyski są dostępne, opisane jest na stronie Rclone: https://rclone.org/
Dyski można dodawać i następnie przeglądać z poziomu aplikacji webowej. Na tą chwilę z poziomu aplikacji można dodać tylko 2 typy dysków (Google Drive i Mega):
PS
Funkcjonalność zdalnych dysków rozwijamy głównie w celu umożliwienia udostępniania treści audio rodzinie. Ale zastosowań może być oczywiście więcej.
W przyszłości rozwiniemy tą funkcjonalność i dodamy możliwość montowania dysków zdalnych jako lokalnych, za pomocą FUSE FUSE – Wikipedia, wolna encyklopedia i rclone mount (prace w tym obszarze trwają)
Witam
Niestety po dodaniu konfiguracji FTP z powyższego opisu w przeglądarce wchodząc na ftp1 dostaję komunikat “ERROR : : error listing: 500 MLSD : command not understood”.
Jednak wykonując polecenie:
“rclone ls ftp1:/ --config=/data/data/pl.sviete.dom/files/home/dom/rclone.conf” w konsoli ssh wszystkie pliki są wyświetlane,
ale wydając komendę “rclone ls ftp1: --config=/data/data/pl.sviete.dom/files/home/dom/rclone.conf” dostajemy ponownie komunikat “ERROR : : error listing: 500 MLSD : command not understood”.
Może właśnie w “/” jest jakiś problem.
Hej
dodałem dysk FTP, oczywiście działa i wszystko widzę,
moje pytanie brzmi jaka jest ścieżka do tego dysku?
Mam na myśli chociażby zrobienia zdjęcia z kamery i zapisanie na FTP, bo rozumiem że tworzy się jakaś konkretna ścieżka…?
chciałbym również ustawić bazę danych do logów na tym serwerze, niestety z MYSQL i PostgreSQL mi się nie udało, podając wszystkie dane, nie mogę zapisywać tam logów… czy to jest w ogóle możliwe, czy ja cos muszę źle robić?
Jak zrobić aby na liście było widać dyski takie jak np dropbox dodane tą metodą ? bo u mnie się nie pojawia w bibliotece multimediów jak w kroku poniżej
aby nie tworzyć nowego tematu wrzucę co mam w logach przy każdym uruchomieniu bramki
2|ais | 2021/11/02 15:26:34 Fatal error: Directory is not empty: /data/data/pl.sviete.dom/dom_cloud_drives/google If you want to mount it anyway use: --allow-non-empty option
2|ais | 2021/11/02 15:26:45 Failed to create file system for "mega:/": couldn't login: Try again
mimo tego błędu widzę zawartość tych dysków (choć nie zawsze) wiec czy można to jakoś naprawić aby nie otrzymywać takiego komunikatu przy uruchomieniu bramki?