Niezbędne programy narzędziowe

Zarządzanie serwerem z jednego miejsca:

1-dashboard

Do listy dołącza Czkawka:

1 polubienie

Może przeniesiemy cały ten wątek na forum Artura bo jest interesujący a tutaj jakby… cicho i pusto :roll_eyes:

kumpel na macu używa https://dropshare.app/
jak zobaczyłem jak działa to zacząłem szukac czegoś na windowsa i znalazłem,
https://getsharex.com/ istny kombain, OPENSOURCE!
nagrywam pulpit od razu dostaje link w schowku do filmu na moim ftp,
robie screenshot i dostaje link i przyklejam sobie do ekranu - np. cos przepisuje,
robie OCR zaznaczam coś na obrazie mam od razu gotowy tekst skopiowany,
kopiuje kod i mam od razu link do pastebin,
przeciagm plik albo klikam upload i mam od razu link do pliku,
jest ogrom miejsc docelowych, łacznie z custom, nie sposób opisać

Szok, że nie słyszałem o tym, to narzędzie dla każdego, po krótkiej zabawie, przejrzeniu opcji zobaczycie co można zrobić, dla mnie to już niezbędne narzędzie
enjoy!

2 polubienia

Od trzech-czterech miesięcy używam → sider.ai ←
POLECAM!
Po zainstalowaniu rozszerzenia w przeglądarce i utworzeniu konta jest (a przynajmniej była) oferta na UNLIMITED za 150usd na rok - zamiast 200usd(i tak tanio),
czyli jak za darmo 12,5usd miesięcznie za dostęp do wszystkich modeli językowych!
Najważniejszą zaletą jest świetnie zrobione rozszerzenie do przeglądarki, cokolwiek zaznaczę, od razu moge z tym działać, pisać, wklejać, zamieniać, tłumaczyć całą stronę (z podglądem oryginału a nie zamienianiem jak standardowo) funkcji jest pełno i co chwilę przybywa. Wyświetla się jako sidebar w przeglądarce. Nowe modele są udostępniane od razu bez zwłoki.

Są dostępne te:

moge również pytać wszytskie na raz!

są artefakty od Cloude, dostep do sieci, analiza i nowy tryb myślenia dla każdego modelu

Jest apka też na ios i androida
Z minusów:

• czaty z tel nie są synchronizowane z tymi na pc
  • okno kontekstowe czata jest mniejsze

a pozatym same pozytywy :slight_smile:

warto przejrzeć na stronie u nich jakie ma funkcje
albo obejrzeć filmiki:

PS można korzystać ze swojego plany albo api do konkretnego modelu,
czyli wtedy mamy świetne rozszerzenie do przeglądarki które rozbudowuje funkcjonalność modelu, po instalacji też sa na początku jakeś darmowe tokeny do testów

2 polubienia

Jeszcze jeden - MaxFocus: PRO
mają oferte liftetime,
służy do podglądu linków bez wchodzenia w nie,
w wersji pro są dodatkowo modele jezykowe do podsumowania, skrócenia itd.
bardzo szybko się dzięki temu przegląda, np. wyszykuje cos w google każdy link podglądam, w kilka sekund wiem w który chce wejść, jak na stronie sa linki to tylko je podglądam, jak zobacze że to chce to wtedy wchodzę… bardzo fajne rozszerzenie

2 polubienia