Problem jest w ais_ai_service
Sam próbuje to rozwiazac.
Problem jest w tym że async_get_registry jest deprecated ale jak zmieniam na async_get to dostaje inny błąd.
File “/data/data/com.termux/files/usr/lib/python3.10/site-packages/homeassistant/components/ais_ai_service/init.py”, line 2746, in async_mob_notify
dev_registry = hass.helpers.device_registry.async_get()
TypeError: async_get() missing 1 required positional argument: ‘hass’ @jolka problem jest Wam znany?
Bez zmian. Jedyny widoczny efekt po stronie urządzeń to wyskakuje okno media playera na tablecie ale słychać tylko ciszę. Co najgorsze, to nie zamyka automatycznie okna playera i nie wraca do apki AIS
Zainstalowałem HA na telefonie i dziś rano usłyszałem, że brama wjazdowa zamknęła się, choć nie słyszałem, żeby się otwierała. Ale nie wiem, która apka dała głos, bo zainstalowane mam teraz obie, ale w NR nie zmieniłem jeszcze przekierowania na nową apkę…
To pytanie dodatkowe, czy w takim przypadku da się sterować głośnością komunikatu?
W aplikacji AIS to również działa, sam to sprawdziłeś na telefonie.
Na tablecie czemu miało by nie działać.
Jeszcze uwaga, dodawaj zawsze
ttl: 0,
priority: "high",
bo w zależności od androida powiadomienia moga przychodzić z opóźnieniem, albo po włączeniu ekranu, z tym dopiskiem powinno byc zawsze natychmiast
edit.
rozumiem że na tablecie masz również tą samą wersję aplikacji ais? czyli ais dom mob, a nie ais dom panel. Jeśli panel i nie zadziała to co wyżej, to odsyłam do poprzednich sposobów: