Mam Pilota.
Niby działa ale nie działa głosowe rozpoznawanie.
czyli jak naciskam przyciski dostaje komunikaty.
jak nacisnę przycisk mikrofonu nie mam ‘bipp’ powinno być na pilocie czy w aplikacji ?
Jak podłączam pod TV pilota działa jako mysz . Ale już wyszukiwanie głosowe nie działa w google.
Urządzenie nie mam podłączonego pod TV ani pod żadne głośniki .
Donlge od pilota powinien być podłączony do bramki, ale bramka (ani pilot) nie mają wbudowanego głośnika, więc żeby słyszeć co jest odtwarzane na bramce, trzeba ją podłączyć do jakiegoś głośnika/wzmacniacza, za pomocą jednej z opcji:
aux
hdmi
spdif
Wtedy z podłączonego głośnika, po naciśnięciu (i przytrzymaniu) przycisku mikrofonu usłyszysz ‘plumknięcie’, po którym możesz wypowiedzieć komendę
Tu znajdziesz więcej informacji o pilocie
Jak mam włączony pulpit na laptopie to mam komunikaty z przeglądarki. Np po restarcie bramki czy jak nacisnę OK na pilocie.
Naciskam mikrofon pojawia się czerwona dioda i nic po 5 s mówię nie otrzymuje żadnego komunikatu.
Czy podłączyłeś bramkę do jakiegoś głośnika lub tv (który jest w tej chwili włączony)?
Ok poszedłem podłączyłem słuchawki działa. Pilot ma słaby zasięg i to jest problem. Rozpoznaje komendy przyciskiem ale nie wydala z połączeniem
przy głosie.
Nie wiem jak sprawdzić jakość połączenia między pilotem a urządzeniem.
Jaki zasięg ma pilot ?
Pilot miga na czerwono tzn ze brak zasięgu ? czasami sam mruga.