To nie problem z automatyzacją bo wystarczy, że wywołam usługę tts.ais_tts_local_say z narzędzi deweloperskich i efekt jest dokładnie taki sam - przynajmniej u mnie…
Ale to jest “expected”, większość użytkowników właśnie tego oczekuje, że po odtworzeniu komunikatu audio wróci do poprzedniego stream’u. Jeśli Twój przypadek z furtką ma działać inaczej to dodaj odpowiednią automatyzację zatrzymującą player na bramce AIS.
Moim zdaniem player powinien przejść do stanu z przed wykonania usługi, bo teraz każde jej wywołanie włącza u mnie radio co nie jest oczekiwane. Ale ok jeśli to jest zamierzona funcjonalność to przyjmuję do wiadomości. Ja jednak wolę mieć kontrolę nad tym co się dzieje na bramce - jak chcę żeby coś się robiło automatycznie to piszę automatyzację Dzięki za info.
To już na zakończenie - jeśli ktoś nie chce takich “oczekiwanych udogodnień” w przypadku jak przedstawiłem powyżej polecam zamiast tts.ais_tts_local_say użyć ais_ai_service.say_it, i tutaj wszystko działa oldschoolowo