Android + iframe

Cześć
Tak sobie pomyślałem nad jednym tematem, który myślę że jest do ogarnięcia przez załogę AIS. Skoro mamy już fajnie działająca apke na androida i ogólnie mamy możliwość instalowania aplikacji to może dało by się dodać jakaś modyfikację która działała by na bazie kart iFrame tylko zamiast źródła http była by aplikacja zainstalowana na bramce?
Można by pominąć sporo skomplikowanych procesów integracji z HA w zamian za wyświetlenie okienka z aplikacją. Trzeba też przyznać że większość androidowych aplikacji jest bardziej przejrzystych i przystępnych niż odpowiedniki dostępne na stronach internetowych (np. ICM meteo)

Obecnie stoję przed rozpoczęciem integracji z Xiaomi home gdzie mam kamery które są dosyć trudne do zintegrowania więc myślę o prostszych rozwiązaniach.

Jeśli już coś takiego istnieje albo pomyliłem fakty to wybaczycie i zapomnijcie o temacie ale dopiero użytkuje AIS od miesiąca więc jestem laikiem

Jesteś w błędzie, nie ma już takiego wsparcia jak było dawniej i moim zdaniem nie będzie. Należy się cieszyć, że mamy wciąż aktualizacje i rozwiązywanie krytycznych błędów. Na więcej bym nie liczył…
Wracając do aplikacji mobilnej od AIS, jest to w tym momencie fork aplikacja Home Assistant.