Aplikacja mobilna: instalacja i uruchomienie

Instalacja

Aplikacja dostępna jest za darmo (bez reklam, mikropłatności itp) w sklepie Google Play pod nazwą AIS dom.

Możesz zeskanować telefonem poniższy kod, by przejść do instalacji aplikacji w Google Play:

1barcode_go_to_apk_in_google_play

Kod źródłowy aplikacji dostępny jest w naszym publicznie dostępnym repozytorium

Podpisane wersje publikujemy też na naszym serwisie ze składowymi systemu

https://powiedz.co/ota/

Konfiguracja za pomocą kreatora

Po pierwszym uruchomieniu aplikacji pojawi się kreator, który przeprowadzi nas krok po kroku przez prosty proces konfiguracji

Dostęp do mikrofonu

W pierwszym kroku kreatora możemy włączyć dostęp do mikrofonu.

Dostęp do dysku

W kolejnym kroku kreatora możemy włączyć dostęp do plików na urządzeniu mobilnym.

Dostęp do kamery

W kolejnym kroku kreatora możemy włączyć dostęp do kamery.

Skanowanie identyfikatora bramki

Na koniec możemy zeskanować identyfikator naszej bramki

Każda bramka posiada swój unikalny identyfikator, jest on losowo wygenerowany przy pierwszym uruchomieniu i pozostanie stały przez cały okres użytkowania urządzenia.
Identyfikator bramki znajdziemy klikając w pozycję “Przydatne linki”, w menu po lewej stronie w aplikacji webowej Asystent domowy:

Konfiguracja ustawień apliacji

W każdej chwili możemy przejść do ustawień aplikacji nasiskając przycisk z trzema kropkami po lewej stronie na dolnej belce w aplikacji

W ustawieniach możemy ręcznie wybrać parametry aplikacji lub uruchomić ponownie kreator ustawień

Najważniejszy parametr to adres URL lub identyfikator bramki, należy poprawnie ustawić adres lub identyfikatot bramki by komunikacja z bramką była możliwa. Jeżeli chcemy łączyć się z naszą bramką będąc poza siecią domową to należy pamiętać o włączeniu dostępu z Internetu.

Działanie aplikacji

Podstawowa funkcjonalność to wyświetlanie internetowej aplikacji Asystent domowy działającej na bramce, tej samej aplikacji, którą możemy uruchamiać i konfigurować w przeglądarce internetowej.

Dodatkowo na dolnej belce w aplikacji mamy następujące przyciski:

Połączenie z bramką

Możesz ręcznie wpisać adres URL do aplikacji webowej działającej na bramce, np:

w takim przypadku aplikacja AIS dom będzię łączyła się tylko z podanym przez Ciebie adresem URL.

Możesz zeskanować QR kod z unikalnym identyfikatorem swojej bramki, kod ten dostepny jest w aplikacji webowej Asystent domowy w jako pierwsza pozycja w menu “Przydatne linki”:

Diagram połączenia

Jeśli podasz identyfikator, to aplikacja sama będzie próbowała ustalić, czy połączenie z bramką ma być lokalne, czy przez szyfrowany tunel.
Ustalenie połaczenia z bramką działa wg następującego schematu:

Priorytet ma połączenie lokalne jesli jest dostępne.

Mam pytanie dotyczące przyszłości aplikacji mobilnej. Czy zamierzacie rozszerzyć aplikację o sensory??
Chodzi mi przede wszystkim o sensor baterii (stan naładowania oraz czy jest urządzenie podłączone do ładowania), gps - generalnie coś podobnego do ARIELA. Myślę że mogłaby powstać płatna wersja aplikacji PRO zawierająca sensory. Jakby cena oscylowała w okolicy 20 zł myślę że niejedna osoba skusiłaby się na rozszerzoną wersję
Może zróbcie ankietę aby wysondować wśród użytkowników czy jest takie zapotrzebowanie…

1 polubienie

Witam,
pobrałem aplikację mobilną na Xiaomi Mi A1 - ze sklepu, początkowo instalacja przebiegała bez problemu, łącznie ze skanowaniem QR-kodu. I to następuje koniec działania aplikacji :grimacing:. Aplikacja wer. 1.1.4.Look, Powiadomienia WŁ, Uprawnienia - wszystkie WŁ, Pam.wewn. 23,16MB, Mi-A1- Android ver.9, 4/64GB.

Ciekawe - dlaczego apka się wywala? - jakieś rady? sugestie?

Pozdrawiam Bramkowiczy :grinning:

Cześć,

faktycznie mamy jakiś raport z błędem - dzięki :+1:

Wygląda na to, że jeżeli coś jest nie tak z inicjalizacją mechanizmu zamiany tekstu na mowę (TTS) to apka może się wywalić - poprawimy to w kolejnej wersji.

W ramach obejścia sprawdź proszę czy jak w ustawieniach, wyszukasz opcję zamiany tekstu na mowę:

i tam przejdziesz:

To działa Ci język polski ?

Jeżeli zacznie działać w ustawieniach, to odpal ponownie apkę ais-dom i daj proszę znać czy to pomogło?

Dzięki, fakt - w ustawieniach MiA1 - Ułatwienia dostępu - Czytniki ekranu - Zamiana tekstu na mowę - Preferowany mechanizm - mam szaro ( tylko przycisk RESETUJ) klik, ale żadnej reakcji nie było. Dla pewności - reboot. Android ONE wstał i … dalej to samo.
Widać, że problem trafiony lecz pewno inne opcje w fonie mogą mieć wpływ na tę funkcję.

Dzięki, będę szukał jak skutecznie tę funkcję włączyć.

:sunglasses:

Apka: Zamiana tekstu na mowę - była wyłączona. - Aplikacja - działa :+1: :+1: :+1:

1 polubienie