Nie mam pola “automatyzacja”, wcześniej było.
Moim zdaniem - przywróć proszę bramkę do ustawień fabrycznych a następnie przywróć swoje ustawienia z kopii z integratora. Powodzenia.
@sdsi ma pewnie na myśli wykonanie pełnego resetu aplikacji.
Chciałem tego uniknąć, ale rozumiem że nie ma innej opcji. Dzięki za pomoc.
Nic strasznego jeśli masz kopie…
Chyba jednak straszne.
Przez aplikacje na telefon nie mogę się zalogować bo mam błąd 404.
Za to bezpośrednio przez bramkę panel w chromie wygląda tak:
Przecież bramka podłączona do ekranu po hdmi wyświetla GUI asystenta z aplikacji a nie z przeglądarki chrome…
Pokaż co wyświetla konsola po wpisaniu pm2 logs
W GUI z aplikacji było to samo, ale już jest inaczej.
Próbując zalogować się przez www na laptopie, utworzyłem nowego użytkownika (dodam, że nigdzie w dokumentacji nie znalazłem informacji, iż po przywróceniu bramki należy to zrobić).
Udało się zalogować. Niestety, teraz nie mogę prawidłowo przywrócić ustawień z kopii zapasowej. W panelu konfiguracji otrzymuję następujący komunikat:
Command ‘7z x -mmt=2 -p -o/data/data/pl.sviete.dom/files/home/AIS_BACKUP /data/data/pl.sviete.dom/files/home/backup.zip -y’ returned non-zero exit status 2.
Co tym razem jest nie tak?
Witam. Zakupiłem nowego tableta lenowo. Mój HA go rozpoznaje, tz widzi pewne sensory. A najważniejszym jest sensor ładowania baterii. Mam prośbę, chciałbym utworzyć automatyzację, która rozpoznaje stan naładowania baterii. Jeżeli stan baterii jest równy 10% to włącz ładowanie, a jeżeli stan naładowanie jest równy 90 % to wyłącz ładowanie.
Nie ma potrzeby sterować z HA ładowaniem. W opcjach Androida masz funkcję ochrony baterii. Włącz ją i możesz mieć ładowarkę podpiętą na stałe.
Dzięki za podpowiedź, ustawione.
pozdr.