🐣 Ewa wydana na kanale stabilnym

Ile masz rekordów w tabeli ?

Brawo za cierpliwość :+1:
W tej wersji też jest migracja bazy i dlatego tyle to trwa… niestety.
Problem jest znany i dobra wiadomość jest taka, że to się zmieni, migracja bazy nie będzie wstrzymywała startu systemu - poprawkę robi nasz ulubiony developer Nick Koston, to chyba jedyny programista który coś optymalizuje w temacie zapisu do bazy w ha.
Tu masz szczegóły, będzie w kolejnej wersji lepiej:

Ps
Na pocieszenie są tacy którym migracja bazy zajmuje 2 dni, nie jest to nic nadzwyczajnego

1 polubienie

nie wiele z tego loga wynika, nie mam pojęcia o jaką integrację chodzi, kilka osób (78) zgłosiło coś podobnego:

https://github.com/home-assistant/core/search?q=line+277%2C+in+async_update_ha_state&type=issues

Cześć!
Ktoś jest mi w stanie powiedzieć co zadziało się na mojej DEV1 (piszę to w smutku oczekując na ponowną dostępność DEV3), że mam taki obraz w konsoli po aktualizacji do Ewy??

Z innej beczki - gdyby ktoś nie zauważył, ponownie na tindie.com dostępny jest zzh! CC2652R RF Stick :slight_smile:

Nawet sam miałem zapytać o taką możliwość. logowanie zostaje wstrzymane do czasu migracji bazy ale HA uruchamia się normalnie… lub na czas migracji loguje do innej czy lokalnej bazy a później dołącza te rekordy do zmigrowanej bazy…

co jest nie tak z tym obrazem? Ctrl - C powinno zadziałać.

Cytat Angust
Ile masz rekordów w tabeli ?

W states mam 8 746 027 rekordów
W events mam 8 803 067 rekordów
Początek logowania 14.02.2021 więc tylko 2 miesiące.
Oczywiście mam ograniczone eventy do tych niezbędnych.