Przenosilem dyski do nowego synology i stawiałem nowe dockery z mosquitto i zigbee2mqtt, czyli najnowsze wersje i co dziwne we wszystkich gniazdach z pomiarem czy to xiaomi czy to tuya znikły mi encje power i current. Usuwając gniazda i dodając ponownie tez się nie tworzą. Ma ktoś pojęcie o co chodzi?
Na brokerze wszystkie dane są
Hehe wciągało jakieś 50W przed dołożeniem dysków SSD i przeniesieniem na inny model (ds918+) xpenology. Teraz to nie wiem ile bo nie mam encji Power
No dobra wiem ile
Jest kilka dockerów + maszyny wirtualne - po przeniesieniu Dockerów, marianDB, MV na SSD to dopiero śmiga
Energii mam w nadmiarze to się nie przejmuję, a zawsze jest co robić.
PS. Jak smart dom to i odśnieżanie z telefonu działa - kable grzejne pod polbrukiem. Przez noc 80kWh wciągnęło
Szaleństwo, grzejesz całą noc? Ja wyłącza po ok 60min. Ze 3, 4 cykle po 20 minut. Tyle mi wystarcza na odlodzenie płytek na odcinku 13m (ok.3500W). Robisz antyreklamę podgrzewanym pol-brukom.
Trochę nie na temat…
BDW
Można by o tym zrobić osobny dla podgrzewanych “smart” podjazdów.
No i problem rozwiązany. Po przeniesieniu dockerów na dyski SSD pobrałem najnowszy obraz zigbee2mqtt czyli 1.22.1. Właśnie pobrałem obraz 1.21.1 i encje power od razu się pojawiły
Płytki mają grubość 2cm a kostka polbrukowa 6-8cm. Te 80kWh to i tak tylko schody, dojście do bramki i do podjazu. Sam podjazd to dodatkowe jakieś 150kWh