Witam jak zrobić aby kopia zapasowa była pewna Czy metoda kopiuj wklej AIS jest dobra czy używacie innych programów Poproszę o rady
Używam z powodzeniem Syncthing na bramce jako aplikacja androida z dostępem do wszystkich katalogów.
Dzięki już będę wiedział i polecam dodatek Powercalc przetestowany wczoraj że względu iż nie przeszedłem na termux musiałem zainstalować starszą wersję(0.45 tam gdzie dodano poraz pierwszy język polski).Wszystkie żarówki pomierzone pompa obiegowa też też i podpięte do AIS
I mnie dzisiaj dopadł ten komunikat o konfiguracji powyżej 10mb… Przeglądałem katalogi a tam nowa konfiguracja webRTC wykorzystujacy go2rtc trochę jednak ważą i dlatego wywaliło błąd. Tu się pojawia pytanie: kopiując na bezczela folder AIS i wklejając do przez FTP na dysk laptopa tworze “backup”? Czy jeszcze jakieś foldery i katalogi są mi potrzebne?
Folder AIS oraz data z zigbee2mgqt
czw., 26 sty 2023, 23:37 użytkownik boskikak z AI-Speaker <notifications@ai-speaker.discoursemail.com> napisał:
O widzisz jeszcze mi wyleciał folder Zigbee z głowy a wszystkie urządzenia mam na niego dzięki!
W razie jakiegoś problemu z nieodpaleniem bramki, wystarczy że podnienie te foldery na zasadzie kopiuj wklej?
Wejdź i usuń plik instalacyjny w folderze ais RTC waży z 10mb ja tak zrobilem dziala wszystko i mozna zrobić kopie w ais bez problemu ps. przeniesienie plikow nic nie da
Zauważyłem że ten backup powyżej 10mb po prostu jest za duży żeby wysłać go do portalu integratora ale tworzy sie normalnie i można go później skopiować na swój dysk np. laptopa
U mnie kopia zapasowa miała wielkość 9MB.
5MB zajmował folder AIS>TTS
Po wejsciu w narzedzia dewelperskie → usługi → Text-to-Speech (TTS): Clear TTS cache → Wywołaj usługę, zwolniło się 5MB i zmniejszył rozmiar kopii zapasowej z 9MB do 5MB.
PS usunąłem też parę nieużywanych BluePrintow / schematów automatyzacji
Zostawiam bo może się komuś przydać