Wywołujesz usługę media_player.volume_set 0.8
co daje głośność na 80 %, potem wypowiada powiadomienie i dajesz
media_player.volume_set 0.4
co ścisza do 40% głośności.
Czyli dostajesz z radia po uszach a potem komunikat.
Oczywiście trzeba dodać pauze/stop.
A wiesz może jak ustawić głośność na tablecie? Chciałbym w nocy ściszyć komunikaty, czyli w teorii tryb nocny powinien tym sterować, ale nie steruję, wystawiłem nawet issue na github, ale bez odzewu.
@Cino111
Tak, ustawienie głośności przed komunikatem jest rozwiązaniem, ale po… już nie do końca.
Jeżeli radio grało z głośnością 50% to po komunikacie wróci do 40%… czyli w tym przypadku trochę ciszej…
@Stravi
Radio samo się pauzuje i wznawia po komunikacie, z tym że jest on sporo cichszy niż radio (to chyba kwestia dynamiki dźwięku)
@Grubsztyk
Dzięki za screeny - jednak pozostaje problem zamknięcia sekwencji czymś w stylu: “przywróć poprzedni poziom głośności”
Podsumowując - nie wiem nawet czy jest taka możliwość… a bardzo by mi się przydała…
Chyba tak samo jak do trybu nocnego
Ja mam inny problem, nie działa u mnie zatrzymanie odtwarzania.
Chcę informację od jolki że kamera wykryła człowieka przed bramę, w chwili słuchaniu muzyki (praktycznie zawsze spotify) chcę aby muzyka została wstrzymana, ale nie działa mi opcja:
wywołanie usługi: media_player.media_stop, nic się nie dzieję, mogę ustawiać głośność, ale nie mogę zatrzymać odtwarzania.