Powiadomienia w j.Angielskim

Cześć, po ostatniej aktualizacji do Leon beta wszystkie moje powiadomienia wysyłane z bramki na mobilne apki zeswirowaly i cześć gada po Angielsku a część z nich w ogóle nie przychodzi. Gdzie szukać przyczyny? Język ustawiałem na nowo w ustawieniach jak i w automatyzacjach ale nie przyniosło to żadnego skutku, od tamtej pory również powiadomienia z zdj w powiadomieniu się przycinają i przychodzą z nieaktualnym screenshotem.

Też tak mam zaczęły gadać jak roboty.Ale jak wejdzie się w aplikację automatyzację i wyślę się powiadomienie ręcznie to normalnie mówi.

Potwierdzam, poranną pobudkę z prognozą. Czyta mi najczęściej łamanym Angielskim. Jak sam uruchamiam to mówi po ludzku.

My nie dostarczamy do klienta (telefonu) parametru język - wysyłamy tylko tekst do wbudowanego w Android/iOS mechanizmu TTS (text to speach) na telefonie/tablecie.

Jeżeli w telefonie w TTS macie ustawiny język angielsku to przesłany polski tekst będzie czytany “po angieslku”.

Poczytajcie tu:

Jak opisujecie, że coś wam nie działa to prośba o konkrety. Jaką aplikację używacie, jak wysyłacie powiadomienie itd, co robicie, żeby było źle? Krok po kroku…

Hey. Dzięki za odzew, w zasadzie nic nie zmieniałem ani w automatyzacjach ani w języku czy to na telefonie czy w apce AIS. Po prostu po aktualizacji komunikaty zgłupiały. W logach nic nie widzę, w tej chwili jestem w pracy. W wolnej chwili wywołam kilka powiadomień i zaobserwuję czy coś się pojawia.

Witam rozwiązałes już problem dotyczący powiadomieniem od jolki jeśli tak to co zrobiłeś.

Temat dalej jest nie do końca rozwiązany. Na nowo zainstalowałem apke w tel i po aktualizacji trochę pomogło, ale 2 na 5 powiadomień dalej gada łamanym angielskim.

Czyli nic nie naprawiło działa tylko prawidłowo jak się włączy aplikację ,wykasowałem nawet wszystkie języki z telefonu, zostawiłem tylko polski i dalej to samo.czekamy na kolejne aktualizację

Na drugim telefonie żony powiadomienia również w języku angielskim