Czesc, postanowilem odpalic apke AIS na starym tablecie. Prawie wszystko dziala poprawnie (musialem zaktualizowac webview) ale aplikacja nie odgrywa zadnych powiadomien. Tzn - mam automatyzacje, ktore wywoluje funkcje say_it, slysze tekst w apce na telefonie ale nie slysze na tablecie.
Wersja Androida to 6.0.1.
Ktos ma jakis pomysl co moge zrobic? Dzwieki w innych aplikacjach (np YT) dzialaja.
“Zamiana tekstu na mowę Google” mam zainstalowane Wlasnie zrobilem test, w przegladarce tez nie dziala. Uzywam Chrome. WebView podbite do najnowszej wersji (na starszej w ogole nie mozna sie bylo zalogowac, ani w przegladarce ani w aplikacji).
Ha, problem nie jest zwiazany z wersja Androida (niestety, nie umiem zmienic tytulu watku). Problem jest zwiazany z typem uzytkownika:
jesli jestem zalogowany na uzytkownika nalezacego do grupy “administratorzy” - wszystko dziala ok, dzwiek jest slyszalny
jesli jestem zalogowany na uzytkownika, ktory nie nalezy do grupy “administratorzy” - brak dzwieku
Przypadek potwierdzony przy uzyciu:
Android 6.0 + aplikacja
Android 6.0 + Chrome
laptop Windows + Chrome
laptop Windows + Firefox
Problem istnieje zarowno w przypadku wywolywania uslugi say_it jak i podczas zadania pytania w interfejsie uzytkownika (sekcja “Asystentka”).
@jolka, jest szansa aby ten blad zostal naprawiony? Chcialem zrobic cos w rodzaju ‘panelu kontrolnego’ w kuchni - podglad kamer, stanu czujnikow, lokalizacja telefonow dzieci etc oraz powiadomienia w przypadku kiedy ktos otworzy furtke. Ale nie chce tego robic na uzytkowniku z prawami admina, coby dzieciaki czegos nie zmajstrowaly