Znalezione w necie, ciekawe repo - cziter15 (Krzysiek S.)

Przeglądając neta znalazłem ciekawe repozytorium modułów pod HA
Autor sam udostępnił źródełko w necie, myślę że warto zrobić reklamę :sunglasses:

1 polubienie

Nie dodałeś, że to nasz rodak. Jestem również pod wrażeniem jego wiedzy i pomysłów.

Ten artukuł przykuł moją uwagę:

Ten o radyjku z SDR też fajny:

1 polubienie

Miło mi widzieć, że info się roznosi :slight_smile:. Dzięki Speedlight!

Wkeliliście tu wszystkie linki, więc nawet sam nie mam co dodać :stuck_out_tongue:
W razie pytań, zostawcie PW, chętnie odpowiem - choć pewnie to chwilę zajmie.

Jakiekolwiek projekty, obstawiam, że najszybciej znajdziecie je w repo na githubie. Dalej - hackaday a facebooki na sam koniec.

Czasem opisuję je w na FB ale zwykle trafia to wcześniej na rev3rsed blog.

Poza hardware, najważniejszym projektem jest według mnie ksIotFrameworkLib. Dzięki tej libce złożenie aplikacji na podstawie Arduino i ESP8266/ESP32 to buła z masłem. Przy tworzeniu architektury inspirowałem się rozwiązaniami z Unity / Unreal Engine ale to jest ogólnie znany wzór tworzenia aplikacji czasu rzeczywistego.

Dzięki tej libce w połączeniu ze świetnym PlatformIO, dzisiaj w jeden wieczór dodałem do Raesp Gateway obsługę czujnika temperatury DS18B20. Była opcja recyklingu pinów - zwłaszcza, że wystarczy mi aktualizacja odczytu nawet raz na pięć minut, to dodałem w jedno popołudnie :slight_smile:

PS. Zachęcam do gwiazdkowania repozytoriów na githubie. To mi mówi, w co warto dalej iść.

7 polubień