W tej wersji były tylko poprawki na zgłoszone za pośrednictwem raportów do Google Play błędy.
Chyba poprawki zadziałały, bo ilość crashes spadła nam z 70 do 1-4 dziennie.
Błędu typu ANR (application not responding) nie mieliśmy do 30 dni.
Nie lubimy jak coś nie działa, za jakiś czas znowu sprawdzimy czy coś u kogoś się nie “wywala” - jak macie błąd w aplikacji to wysyłajcie raport do Google Play.
Ilość wersji Androida i tego co robią z nim producenci telefonów jest tak duża, że nigdy nie ma pewności, że coś na 100% zadziała u każdego.
Utrzymanie działania serwisów w tle (raportowanie GPS, sterowanie odtwarzaczem…) nie jest proste bo producenci telefonów za wszelką cenę chcą zabić takie serwisy żeby optymalizować działanie baterii. Nie pomaga stosowanie się do wszystkich zaleceń Android. Producenci i tak mogą robić swoje ubijać serwisy czy aktywności w aplikacji. Gdyby ktoś miał problem z jakimś serwisem to na tej stronie jest lista częstych problemów i opis obejść:
(waszą aplikację mam tylko na jednym telefonie Xiaomi) a jak na telefonie włączę “funkcję panelu sterowania” to nie wiem czemu mam 2 razy prawie ten sam odtwarzacz
Na bramce jest wbudowany odtwarzacz mediów.
Jak mówisz “włącz radio zet” to radio odtwarzane jest na wbudowanym odtwarzaczu mediów.
Czyli tym odtwarzaczem możesz sterować głosowo pilotem, przeglądarką itd.
Możesz też sterować nim z powiadomienia aplikacji mobilnej, które pokazujesz na screenie. To powiadomienie z mikrofonem i większą ilością przycisków to odtwarzacz na bramce. Aplikacja AIS dom na telefonie/tablecie/tv też ma wbudowany odtwarzacz, na który możesz przekierować media z bramki- to jest to powiadomienie z mniejszą ilością przycisków.
Zrób tak:
powiedz Jolce “włącz radio rmf maxx”
przekieruj radio na swój odtwarzacz na telefonie
powiedz Jolce “włącz radio zet”
Teraz powinieneś już widzieć, że te dwa powiadomienia to sterowanie dwoma różnymi odtwarzaczami, które niezależnie odtwarzają audio.
Docelowo będziesz mógł przekierowywać komendą głosową media na różne odtwarzacze, czyli np. powiedzieć “włącz radio zet w kuchni” itd.