Witam,
KOMPLETNIE nic nie robiłem z urządzeniem AIS Dev1 (nie grzebałem w niczym, nic nie dodawałem etc. - działało od kilku miesięcy z krótkimi przerwami po aktualizacjach systemu, zazwyczaj restart bramki wystarczał by wznowić jego działanie) ale od trzech dni mam całkowity brak dostępu do urządzenia pomimo prób restartu, restartu routera etc. Po podpięciu go do monitora mym oczom ukazał się taki oto widok:
To co pojawiło się na tej bramce to tryb odzyskiwania systemu Android, czyli tzw. Android Recovery Mode. Czyli ta procedura:
Dzięki Android Recovery, możemy przywrócić system (który z jakiegoś powodu nie chce się uruchomić) z ukrytej partycji systemowej na bramce, do tak zwanego stanu fabrycznego - do wersji z dnia zakupu.
Niestety w przypadku bramki która ma 2 lata po takiej operacji czeka użytkownika dość czasochłonny proces aktualizacji składowych systemu do wersji LTS itd.
Dlatego zaproponowaliśmy też alternatywną opcję dla Klienta do wyboru - czyli naszą usługę programowania za kawę Wgramy najnowszy obraz fabryczny i nie będzie trzeba nic aktualizować.
Kupując urządzenie AIS DEV macie gwarancje i wsparcie jeżeli coś pójdzie nie tak → wystarczy napisać na info@ai-speaker.com