Moze głupie pytanie ale czy mozna podlaczyc bramke pod zapalniczke w samochodzie lub akumulator? czy napiecie bedzie odpowiednie?
Bramka potrzebuje 5v. Tylko że nie rozumiem po co bramka w aucie. W Camper to jeszcze ale w osobowym
A tak sobie myślę że jak kupię kiedyś bramke pro to dev1 dałbym do auta.
Mam w aucie przycisk start/stop a kluczyki mogą leżeć w kieszeni. ( nie ma stacyjki) i może głosowo uruchamialbym silnik
Pedału hamulca czy też sprzęgła(jeśli posiadasz) za Ciebie nie wciśnie.
Wiem że są samochody które mają remote-start, ale jeśli fabrycznie nie masz takiej opcji to bym nie rzeźbił.
Co do samego pytania to zasilacz z wyjściem 5V na pewno znajdziesz z odpowiednią wtyczką, także tym bym najmniej się przejmował.
Mam nie chwaląc się bmw 5 series GT i programy do kodowania w aucie więc wyłączenie pedała to nie problem. Ale już widzę zdziwko u znajomych jak powiem engine start
Nie żebym auta zazdrościł ale fantazji to już trochę tak
Bramka w aucie będzie potrzebować modułu wykonawczego. Chyba, że fantazyjnie wpiąć ją w magistralę CAN i przejąć programowo kontrolę nad autem. Już sobie wyobrażam jak jedziesz po piwo bez wstawania z kanapy
Może nie tak. Jakie urządzenie do samochodu na stałe bez telefonu. Tablet, coś z chin z nawigacją…
Bardzo ciekawe pytanie - ja aż tak daleko nie puściłem wodzy fantazji natomiast zastaanwiam się nad wsadzeniem tasmoty i jak samochód podjeżdża pod miejsce zamieszkania to łączy się z wifi i … dalej to już wobraźnia bez ograniczeń - od jakiś prostych pomiarów napięcia akumulatora, temperatur, wilgotności - po uruchmianie scen typu zapalanie świateł wieczorem dookoła budynku, scena wejścia do domu, itp…
To już nie lepiej byłoby wgrać na starą bramkę dev1 (bo już od dawna jest nie wspierana) jakieś oprogramowanie typu Android auto i podłączyć ją z samochodem wtedy coś na zasadzie malinki połączonej z systemem samochodu?