W uzupełnieniu - męczę ciągle te głowice Za poradą Marco zrobiłem także sobie wzmacniacz sygnału na CC2530 + CC2591. Z dotychczasowego poziomu 30-50 zwiększyło mi się do 90-100. Zmiana istotnie duża. Nie mam od tamtej pory problemów z reakcją głowicy, działa komunikacja tak jak powinna. Nie mam opóźnień jak miałem wcześniej, kiedy widziałem że zadana temperatura widnieje na głowicy po kilkunastu sekundach - teraz jest natychmiast. Jest OK.
Wydaje mi się, że stopień naładowania baterii także ma znaczenie. Ogólnie widzę jak pożera głowica tę baterię - około 1% dziennie mi leci - z tego wynika że na 3 miesiące ona starczy a nie na rok jak w instrukcji Może gdyby siła sygnału była większa wolniej by sie wyczerpywała - nie wiem. Wiem za to że z akumulatorkami sobie głowica nie radzi - zresztą jest o tym wyraźnie mowa w instrukcji. Włożyłem do drugiej świeżo naładowane i od początku jest 0%. Żeby było śmnieszniej głowica działa poprawnie od miesiąca , ale ona jest bliżej koordynatora i ma ciągle siłę sygnału powyżej 120. Może to ma jakieś znaczenie. NIe wiem. To tyle. pozdro