Emodul.pl / tech-sterowniki.pl Integracja

I wszystko jasne :rofl: :face_exhaling:, a tak poważnie:

comment_NShRzvlnWt5I7l5pgn7uCjvVIsCJMi8n

Pomogę jak ktos chce - tylko opis problemu by sie przydal jaki chcecie rkzwiazać. Maila znacie :wink: pozdrawiam!

podepnę się do tematu ale może inne strony, mam sterownik solarny ST-402, moduł internetowy to cena jakby z kosmosu??? czy istaniej alternatywne rozwiązanie aby muc podłączyc przez rj11

1 polubienie

Witam, wszystko wgrane tak jak trzeba, po restarcie HA i próbie konfiguracji błąd. :frowning:

2022-11-03 07_48_46-Ustawienia – Home Assistant

Właśnie wyszła aktualizacja która powinna rozwiązać nasze problemy.

Dziś chyba wezmę swoją platformę testowa (dev1) i sprawdzę jak wgrać tego custom :wink:

@jolka jest szansa aby dołączyć ta integrację jako standard :wink: ??

Nie wydaje mi się aby to był dobry pomysł… (przynajmniej na obecnym etapie rozwoju projektu)

A przeciwwskazań jest cała litania (i 2 pierwsze punkty są już dyskwalifikujące):

• kluczowy deweloper jest tylko jeden i żaden inny aktywny deweloper tego projektu nie ma nad nim władzy, aby tymczasowo móc zastąpić autora
  • ma on (autor) całkowicie wywalone ( ← autocenzura) na własny projekt, na tyle, że nie zaglądał na repo przez jakieś 1,5 roku (wręcz miałem obawy czy on jeszcze żyje, bo podobne przypadki porzucenia dobrze zapowiadających się projektów widziałem ze 3 razy w życiu, w tym jeden z nich wiązał się ze śmiercią dewelopera - wspominałem o tym na innych forach, bo było organizowane wsparcie dla rodziny zmarłego - udało się wtedy zebrać nieco ponad 5000$)
  • projekt nie ma za grosz wsparcia ze strony producenta (i ja nawet rozumiem, że całkowite olanie autora przez TECH Sterowniki mogło go totalnie zdemotywować, ale najwyraźniej w Wieprzu utknęli mentalnie w latach 80 ubiegłego wieku… niestety istotnie z tego powodu my, ich klienci, jesteśmy w czarnej d.)
  • integracja jest wciąż mocno niedopracowana (mimo to wielkie brawa dla autora, bo zapewne w dużej części winny jest… producent nie udzielający wsparcia, ale brak aktywności autora zatrzymał rozwój na ponad rok, mimo, że w rozwój projektu włączyli się inni programistycznie przygotowani użytkownicy)
  • jej używanie na nieprzetestowanym sprzęcie jest potencjalnie niebezpieczne
  • byłoby szkoda gdyby integracja była dostępna tylko w AIS (nie wiem ilu ma aktywnych użytkowników), a nie w dowolnym HA (gdzie liczba aktywnych instalacji z włączoną podstawową analityką dobija właśnie do 200 000), ale do spełnienia wymagań dla wbudowanej integracji HA trochę jednak brakuje

Kraszewsky
Właśnie wyszła aktualizacja, która powinna rozwiązać nasze problemy.

Niestety dalej ten sam błąd…

Czesc. Zalogowalem sie bo temat wydaje sie ciekawy i zastanawiam sie czy nie kupic modulu WIfi do mojego pieca. Na szybko sprawdzalem ze przez API nie da sie sterowac piecem ale wydaje mi sie ze bez problemu mozna to zrobic Scrape sensorem. Extract data from http website - #12 by Coolie1101 - Configuration - Home Assistant Community . Troche zabawa dla programistow ale na spokojnie mozna wykorzystac Selenium i beautifulsoup takze jak ktos kiedy sie bawil w Web Scraping to moze do kawy zrobi tak skrypt i ulatwi wszystkim zycie? :slight_smile:

Podpinam się do wątku.
Mi generalnie nie podobają się wszystkie połączenia on-line z chmurą producenta czegokolwiek.
Chciałbym jakoś porozmawiać z tym sterownikiem z mojego komputera.
Jakies pomysły?