Emodul.pl / tech-sterowniki.pl Integracja

Witam.
Poszukuj osoby która zrobi integrację z strona emodul.pl
Jest to strona producenta tech-sterowniki.
Obsługuje ona piece na ekogroszek, pellet i pompy ciepła. Wtedy Jolka mogła by podawać temperature na piecu i gdyby coś się działo złego (za niska lub za wysoka) to alarmowac :wink:
Nastawy są zbędne ale podgląd na temperatury, pracę pomp i stan zasobnika na ekogroszek/pellet by się przydał :wink:!
Link do panelu to
https://emodul.eu/login wystarczy wybrać opcję “konto pokazowe” w potem ostatnia opcje z piecem na pellet :slightly_smiling_face:

Na integrację daje od siebie 100PLN i czekam na chętnych do wsparcia :slightly_smiling_face:

Screenshot_20201029_061538_pl.techsterowniki.emodul|240x500

3 polubienia

Taka ciekawostka:

1 polubienie

ciekawe… ale to chyba zbieg okoliczności :slight_smile:
skontaktowaliśmy się i czekamy na info

4 polubienia

Pytanie czy Integracja obsługuje tylko listwy do sterownia temperaturą czy też sterowniki na piecu. :slightly_smiling_face:

obraz

W takim razie jest to tylko odczyt z termostatów pokojowych i listwy sterującej zaworami.
A głównie chodzi o sterownik typu st-555p bo to on jest najpopularniejszy w tej chwili :slightly_smiling_face:

Proponuję odezwać się do Mariusza, mając podstawy pewnie jest w stanie ogarnąć dodatkowe sterowniki, tylko brakowało mu sterownika do testów.

Jest napisane, że przetestowane z tymi urządzeniami. Ale uważam, że się mylisz, integracja korzysta z danych uzyskiwanych z API, więc powinno działać również z innymi urządzeniami, które komunikują się przez aplikację.

Poczekam aż odezwie się do zespołu.
W razie co pisze się na beta testera tego :slightly_smiling_face:

Taka ciekawostka 2:

@Dejwid wątek z emodul.pl został już wydzielony.

@jolka @Kraszewsky jak tam temat poszedł do przodu?

Czekam aż pojawi się w beta. Ale do tego czasu czekamy na odpowiedź autora :slightly_smiling_face:

Hej, kontaktowałem się w tej sprawie z Techem. Niestety wystawiają API tylko na sterowniki pokojowe.

Tu macie lekturę.
https://emodul.eu/docs/api-v1.txt

Jedyne co udało mi się odczytać to listę parametrów.
Plus wiem, JSONAMI można zmieniać parametry - jednak do tego jeszcze nie doszedłem.

1 polubienie

No i kiepsko to wygląda.
Szkoda no tech-sterowniki strzelają sobie w kolano.

Witam, to ja się podepnę pod temat.
Mam taki sterownik Jest możliwość komunikacji z dedykowanym odbiornikiem za pomocą kabla 2 żyłowego. W jaki sposób można się wpiąć aby odczytywać/zmieniać parametry pieca ?

Witam,
Czy integracja z eModul jest już dostępna w AIS?

Witam serdecznie

Czy mógłbyś opisać jak udało Ci się odczytać listę parametrów ?
Może masz jakieś przykłady ?
Z góry dziękuję

Przez API skryptem pythonowskim ściągam i parsuję odpowiednio payload następnie crontab co minutę updatuję api HA. Tutaj skrypt - emodul/emod.py at main · reizer231/emodul · GitHub

wyciągnięte wszystkie temperatury.

Tutaj json z wszystkimi odczytami parametrow.

preety_resp1 = json.loads(preety_resp)

(Od razu mowie POST nie dziala w API dla pieców :))

1 polubienie

Więcej pytań marcin@go-te.ch