Prędzej niż później planuje zakupić głośnik AIS do DEV3 i już teraz chciałbym się upewnić jak wygląda priorytet odtwarzania informacji od Jolki.
Czy można to jakoś ustawić? Czy zawsze będzie odtwarzanie na każdym aktywnym w danym momencie urządzeniu? Czy jeśli jest podłączony głośnik to odtwarza tylko na głośniku a w aplikacji mobilnej, telewizorze czy przeglądarce cisza?
Odtwarza na głośniku i równocześnie w przeglądarce, aplikacji i poprzez hdmi
To wiem. Chodzi o to czy można to właśnie jakoś priorytetować?
Przykładowo jeśli steruję czymś zdalnie spoza domu aplikacją na telefonie, to chyba wystarczy jeśli Jolka potwierdzi głosowo polecenia na tym telefonie bez “straszenia” domowników głośnikiem?
@Goral64 znacznij czytać dokumentację. Twoje pytania wskazują, że nie odrobiłeś pracy domowej. Lektura jest obowiązkowa, nie licz na streszczenia.
Czasem forum użytkowników pozwala pójść krótszą drogą, a czasem nie…
Z całym szacunkiem dla twojej sporej wiedzy w temacie uważam że takie odpowiedzi są niestosowne i nic nie wnoszą. Nie da się przeczytać wszystkiego zdaża się też tak ze dokumentacja jest niespójna lub nieaktualna. Fora są po to żeby szukać pomocy. Jak ktoś nie chce nie musi przecież odpowiadać.
Dzięki ale nie uważam abym miał sporą wiedzę w temacie HA czy AIS. Nie programuję, nie jestem informatykiem, nie znam angielskiego. Ale nauczyłem się szukać informacji, więc jeśli nawet ktoś pyta to w większości moja pomoc sprowadza się do podlinkowania dokumentacji czy tematu na forum. Przy odrobinie wysiłku każdy może to zrobić.
@Goral64
No i dzięki. W sumie wystarczyło napisać “zerknij do dokumentacji na dodatkowe odtwarzacze” Widziałem tę opcję, ale nie skojarzyłem, że może do tego służyć. No i póki co też nie wyjaśnia jak to będzie działać w sytuacji opisanej przeze mnie.
Przetestowałem to i póki co odtwarzanie komunikatów jest na każdym aktywnym w danym momencie urządzeniu. Czyli jak wykonałem komendę głosową na telefonie podłączonym do AIS przez tunel to informacja o jej wykonaniu została odtworzona przez Jolkę na tym telefonie a także na przeglądarce, w telewizorze oraz w tablecie.
I właśnie chodzi o informację, czy można tak ustawić odtwarzanie żeby odpowiedź na polecenie wydane w telefonie przez tunel odtworzyła się tylko na tym telefonie?
Na marginesie, na tablecie Samsung Tab 2 7.0 informacja została odtworzona dopiero po 4 sekundach po przeglądarce, telefonie i telewizorze
Cezary jesteś skromnym człowiekiem. Sprawdziłem - brałeś udział w dyskusji na forum w 112 tematach więc jednak jakąś wiedzę posiadasz . Dałeś konkretne info czego i gdzie szukać. Dzięki ci za to.