Integracja Telewizora Philips Android TV + Ambilight + Yeelight (AI-Speaker - Home Assistant)

@Tomasz
Bardzo dziękuję za ukierunkowanie i podpowiedź bo udało mi się wyciągnąć w końcu poprzez konsolę AIS username i password z Philips TV. Pozwolę sobie opisać screenem tą procedurę dla następnych zainteresowanych, którzy tak jak ja nie mają pojęcia o Linuksie i jego komendach a pingwin kojarzy im się z Madagaskarem.
Za 1 podejściem udało mi się dość skutecznie powiesić bramkę na tyle, że nie dała się przywrócić do ustawiń fabrycznych i musiałem wyczyścić pamięć (bramki nie swoją) z dostępu przez androida.
Po prostu przeładowałem pamięć jakimś zbędnym repo i teraz już wiem do czego służą regularnie robione backupy AIS. Odświeżyłem pamięć (swoją nie bramki) szklaneczką płynu na koronawirusa bo na forum przeczytałem, że jednemu z kolegów coronawirus wszedł do bramki i nie chce wyjść. Podejście drugie poniżej zawiera liczne błędy będące również skutkiem czyszczenia swojej pamięci i braku wiedzy ale doprowadziło do celu.

PS Nie rozumiem do tej pory dlaczego musiałem doinstalować git mimo, że jest obecny na bramce?

1 polubienie