Kilka pytań do działania systemu

Dzień dobry,

mam kilka pytań co do systemu czy macie sposób jak to zrobić:

1. jaki soft do kamer do hik-vision (używałem motion eye i streamowałem do encji jako http) tutaj tego nie ma
  2. czy można wgrywać inne integracje niż te które są dostępne np hacs
  3. które moduły z supli wspiera integracja przełączniki, rolety np mam sbw-02 i nie oddaje mi stanu otwarta / zamknięta (pokazuje jako niedostępny)
  4. Próbowaliście zrobić np na jednym dashbordzie 4 wizualizacje np odtwaracz salon , kuchnia, chromecast.
  5. Jakie głośniki polecacie do bramki na usb ?

Cześć @olek123456 witamy na forum :slight_smile:

Analiza na bramce cały czas obrazu z kamer za bardzo obciąża system, przy więcej niż jednej kamerze tego typu rozwiązanie robi się bardzo ciężkie. Dlatego nie dostarczamy binarki motion eye na bramkę.
Kamera powinna sama rozpoznać / wykryć ruch i poinformować system. A jak kamera tego nie potrafi to jakiś inny czujnik (czy przycisk dzwonka w drzwiach) powinien wykryć i wyzwolić nagrywanie czy robienie zdjęcia.

jeżeli wie się co się robi to wszystko można, custom_components działają tak samo jak w HA

te same co w HA, my do istniejącej integracji SUPLA w HA dodajemy tylko graficzny konfigurator połączenia z API supla w chmurze

nie ale to chyba nie problem

najlepiej jakieś głośniczki które mają jack podłączamy do wyjścia analogowego w bramce i już

można też zastosować coś po USB, np Logitech digital
image
po podłączeniu do USB, głośniki będą na bramce kartą muzyczną i dzwięk będzie cyfrowy (ale na takcich głośniczkach nie będzie to jakaś super jakość)
mamy takie 2 pary w firmie i gra to ok