Migracja z DEV 1 do PRO 1

Dziś przyszła bramka PRO 1. Podłączyłem, trochę się pobawiłem działa szybko i teraz pytanko. Konfigurować wszytko od nowa czy odtworzyć konfigurację z DEV 1? I czy taki scenariusz w ogóle się powiedzie?

U mnie stanęło na tym, że przywróciłem kopie z DEV 1 i wszystko działa, w zasadzie to kilka rzeczy mi nie działało w DEV1 i zaczęło w pro :slight_smile:

Ok to puki co pójdę tą drogą. Tak z ciekawości co ci nie działało? Może coś przeoczyłem.

nie działały mi RESTy switche i jedna custom integracja… ale to pewnie gdzieś moje niedopatrzenie przy aktualizacjach.

Ja jak będę wymieniać DEV1 to zrobię na nim test uderzeniowy i posadzę na termuxie xmriga :joy::joy::joy: ale zanim to się stanie pewnie z minimum 500 resetów jeszcze pójdzie zanim ogarnę jak w tym kociołku gotować :joy:

Zrobiłem migrację z DEV 1 do PRO 1 i jestem pozytywnie zaskoczony tym jak łatwo to poszło. Mam jeden problem mianowicie nie działa tunel. Wyrzuca Argo Tunnel error 1033 ale tym razem dns nie rozwiązuje nazwy. Macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?

Sprawdż ID bramki czy nie skopiowało ze starej przy przywracaniu, u mnie tak było, jeśli tak to wykonaj poniższe polecenia:

rm ~/AIS/.dom/.ais_secure_android_id_dom
su -c "reboot now"

Po kilkunastu minutach zrobiłem restart tunelu i ruszył. Przy okazji sprawdziłem identyfikator i rzeczywiście jest inny niż ten z kartki która jest dołączona do bramki. Dziwne to myślałem że numer jest unikatowy i nie odtwarza się z kopii. A i oczywiście dzięki za info, identyfikator już zmieniłem.

zobacz czy jeszcze gdzies w configuration nie masz starego numeru… ja miałem,
i w portalu integratora dodaj nową bramkę, zebys nie pomieszał kopii zapasowych obu bramek (chyba)

1 polubienie

Gdzie miałeś jeszcze identyfikator starej bramki? w configuration.yaml?

Dodałem bramkę do portalu integratora kopia robi się prawidłowo ale nie zgadza się godzina wykonania kopii. Gdzie może być problem strefa ustawiona na Warszawę godzina na bramce prawidłowa.

obraz

tak

ta tez mam -2h
Olej to,
moze maja zła strefe w portlau ustawioną

A może po prostu to czas w UTC czyli teraz -2h od naszego czasu lokalnego :wink:

1 polubienie