Nowy produkt na allegro, wyświetlacz, co potrafi?

Czy wiadmo coś o wyświetlaczu nowego produktu ewentualnie jakieś uwagi, spostrzeżenia co do samego urządzenia?

https://allegro.pl/oferta/terminal-linux-smart-home-docker-ha-nas-lepsze-niz-raspberry-pi-17750306905

EDIT: no i już więcej rozumiem, to jest DEV3 - czyli nic nowego…

Ma nowsze Ubuntu na wewnętrznym dysku eMMC a wcześniej było Ubuntu 23.04 uruchamiane z karty SD.

1 polubienie

Skoro to jest ten sam sprzęt co DEV3, to jest to nadzieja dla dotychczasowych użytkowników DEV3 na wykorzystanie sprzętu też do innych celów (niż aktualne HA)

wykorzystując dokumentację

oraz ewentualnie obraz systemu

w dokumentacji jest informacja też o wydaniach innych systemów z rodzin: linux oraz android, w tym umożliwiające uzyskanie funkcji androidowego tv-boxa.

4 polubienia

Kurde, tyle możliwości, ale ja jednak chyba pozbędę się swojego DEV-3 a jak zmigruję na HAOS to i PRO1 poleci… DEV-1 to już chyba tylko jako przycisk do papieru mi zostanie

Uwaga dla potencjalnych nabywców

Pobrałem obraz tej polecanej dystrybucji aby zainstalować na swojej starej dev3 - załączona instrukcja zawiera sporo błędów i niechlujności, tak więc idąc za nią krok po korku możecie napotkać błędy w instalacji albo niektórych usług nie uruchomić.

Niezbędna będzie swoja wiedza albo samodzielne poszukiwanie rozwiązań w sieci

1 polubienie