Cześć wszystkim, mam problem z programowym wyłączeniem bramki. Za każdym razem otrzymuję komunikat script/ais_stop_system. undefined.
Może dla Was to banalne, ale jestem tutaj nowy, dopiero zaczynam dzisiaj przygodę z AIS DEV3 i może ktoś już spotkał się z tym problemem i nakieruje mnie na rozwiązanie.
Dzięki za zainteresowanie Nie, nic jeszcze skomplikowanego nie robiłem. Bardzo prosta kwestia – przepinam bramkę, chciałem ją wyłączyć z menu webowego – Konfiguracja → Ustawienia Bramki AIS dom → Zatrzymanie bramki → przycisk WYŁACZ. Po prostu żeby nie wywalać jej za każdym razem z prądu.
Otrzymuję komunikat jak na załączonym zrzucie ekranu.
Przetestowałem na swojej DEV1 oraz nowej DEV3 - URUCHOM PONOWNIE czy WYŁĄCZ z GUI nie działają.
Komunikaty głosowe OK ale operacje kończą się w obu przypadkach tak samo: script/ais_stop_system. undefined i restartem samego AIS (świadczą o tym komunikaty głosowe oraz pm2 logs.
EDIT:
DEV1 po pełnym resecie aplikacji (czysta konfiguracja) nadal zachowuje się tak samo…
No i tu pojawia się pytanie, czy w tym momencie serwis ma uprawnienia root’a czy nie ma?Przypuszczam że nie ma i dlatego bramka się restartuje, zgodnie z implementacją.