Od kilku dni restartuje się cała bramka w okolicach 19-20. Logi niby zapisywane na kartę, ale w logach samego ha nie ma nic.
Wygląda na restart systemu. W dmesg widzę tylko logi startowe. Gdzie znajdę jakieś logi systemowe.
Trochę zaczyna być to niepokojące…
Zasilanie stabilne z ups. Inne urządzenia podłączone pod to samo zasilanie trzymają uptime.
DEBUG już włączyłem, ale tam widzę tylko błędy związanie z HA. Nie znalazłem nic tuż przed restartem co mogłoby mieć związek - tak jakby reboot był na poziomie OSu.
Użycie pamieci po 2 dniach widzę na poziomie 1GB . 2.5GB poszło na cache, więc jest nieźle.
Przez częste restarty uruchomiłem postgresa do trzymania logów z 2 dni chociaż i dzisiaj widzę trochę CPU kucnęło, ale bramka działa stabilnie. Szukam sposobu na zapis logów systemowych.
Dzięki. Te 2 polecenia dają to czego szukam, ale nie zapisują nigdzie stanu przed restartem. Odpaliłem screen, a w nim przekierowanie logów do pliku. Zobaczę czy to coś da. Może będzie jakieś info co się dzieje.
Podepnę sie do tematu bo też włosy wyrywałem z głowy zastanawiając się dlaczego moja dev3 potrafiła restartować kilka razy na dobę…Okazało się że przyczyną jest podłączony po hdmi amplituner Onkyo prawie Każde włączenie go lub zmiana źródła wejścia hdmi w ampli powodowała crash bramki …
Glebiej nie wnikałam w szczegóły, przełączył wyjście audio na sluchawkowe i 90%stabilnosci powróciło.