Czy może ktoś mi podpowiedzieć jak powinna wyglądać konfiguracja takiej karty warunkowego wyświetlania dla przykładowego czujnika?
Chciałbym oprócz powiadomienia na telefon mieć kartę, która w stanie normalnym ma np. kolor zielony i odpowiedni napis, a przy stanie czujnika ON alarmowała o awarii jak w przykładzie z szambem.
Proponuje “custom button card” możesz tam zrobić coś podobnego
Ja mam tak zrobione ino z burze-dzis-net, jak sensor jest “OFF” to wszystko jest szare, jak sensor przechodzi na “ON”, kolor zmienia sie na czerwony i mruga.
Dzięki - w moim rozwiązaniu przy braku spełnienia warunku karty zwyczajnie nie widać (nie zajmuje miejsca - chyba). W stanie alarmowym zostanie dopiero wyświetlona:
No sposobów na to jest wiele
Niestety ukryte karty zabierają miejsce wiec czasami przy pełnym dashboardzie pozostaną dziury, ale to juz można wedle uznania rozstawić.
Witam serdecznie. Chciałbym się podłączyć do tematu. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć ? Mam zrobione trzy obrazy z instalacją sieci elektrycznej. Na każdej z nich są trzy fazy pokolorowane. Każdy obraz przedstawia jedną brakującą fazę. Pobieram encję z napięciem poszczególnych faz z MEV01. Chciałbym zrobić tak, że jeżeli będzie brakowało jednej z faz (zanik Napięcia) i stan encji będzie 0V to wyświetli się odpowiednia karta. I czy da się to zrobić na karcie warunkowej? Może ktoś podpowie ?