Witajcie zmienili mi licznik

Witajcie nie umiem poradzić sobie wcześniej miałem 2500impulsow na 1 kW a teraz mam 0.5 na Wh Jak to obliczyć ?

500 impulsow na kW po przeliczeniu

Dziękuję a możesz powiedzieć jak obliczyłem próbowałem ale mi nic nie wychodziło

no ale to podstawy matematyki i jednostek miar …

2 polubienia

500 impulsów nie działa pokazało czajnik 2000 jako 600W

Może zacznij od napisania tego porządnie, bo waty i watogodziny to jednostki różnych wielkości fizycznych, a konkretniej mocy i energii (moc to nie energia i nawzajem, choć istnieje między nimi zależność w domenie czasu).

pół impulsu na Wh to jest 500 impulsów na kWh

1 kWh = 1000 Wh

2500 imp/kWh = 2.5 imp/Wh
500 imp/kWh = 0.5 imp/Wh

proponuję wrzucić fotki starego i nowego licznika

a z czajnikiem to w ogóle słaba sprawa, bo on pracuje za krótko by dobrze działało różniczkowanie (obliczenie mocy na podstawie przepływu energii w czasie)

1 polubienie

Apator 3 przy 500 impulsach wyszło że czajnik 2000 pobiera 5000W
Nowy

Jak to obliczyłeś? :astonished:

Nie no, zajebisty konkret, a właściwie jego zupełny brak…

ale zdjęcie się przydało - tam masz 0.5 Wh/imp, a NIE 0.5 imp/Wh
czyli 2 imp/Wh → 2000 imp/kWh

prosta reguła - matematyka z podstawówki
jeśli
a/b=x/y
to
b/a=y/x

Tak ustawiłem już dawno 2000 czyli moje pierwsze obliczenie było dobre

Domex obliczył mi na początku w pamięci wyszło 2000 ale coś mi nie grało.Z allegro dostałem inverter 8k DT zamiast 5k ET albo celowo tak przysłali albo nie wiem.5k ET kosztuje 6200 a oni mieli po 4400 i 2 różne opisy produktu.Widze że każdy sprzedawca kombinuje jak może , 3 razy pytałem się ich czy na pewno 5k et xD zwrot już zrobiony

Szału z inode ten licznik nie robi już nie jest tak dokładnie:-( mam zakupiony miernik 3 fazowy czekający na założonie a doninide mam duży sentyment :slight_smile: