Youtube - przerywanie dźwięku

Cześć,

Na mojej bramce DEV3 pojawia się problem przerywania dźwięku co ok 25 sek na jakieś 5sek. Pasek idzie do przodu, dzwięk ustaje, a po chwili wraca te 5 sek do tyłu i zaczyna grać. Bramka podpięta optykiem do amplitunera. Wiele zależy od utworu.
Zrobiłem nawet update bramki, ale bez zmian…
Podczas odtwarzania radia nie ma tego problemu. Czasem problem ustaje na jakiś czas, ale wraca. W logach nie widać błędów. Gdzie mogę poszukać logów dotyczących samego media playera?

1 polubienie

Podpowie ktoś jak działa media extractor? Gdzie można sprawdzić config lub go zmienić?

Dawno nic mnie tak nie irytowało jak przerywająca muzyka…

Dzięki. To widziałem, ale by default nie ma configu dla media extractora w configuration.yaml stąd moje poszukiwania w jaki sposób jest to odpalane.

Rozumiem, że jak dodam wpis to obowiazujący będzie config, który mu podam?

Wpis jak niżej rozwiązał problem:
media_extractor:
default_query: bestaudio[ext=m4a]/bestaudio[ext=ogg]/bestaudio

1 polubienie

tak, tak właśnie możesz nadpisać naszą konfigurację

super :+1:

Tak zapytam. Jak się uruchamia YouTube na bramce? Czy muszę zainstalować YouTube z poziomu android na bramce?

Ja używam tylko do odtwarzania muzyki. Wystarczy wpisać youtube i nazwa utworu.
Taka funkcjonalnosc jest juz wbudowana.

Ograniczyłeś się do audio (zapewne nie korzystasz z video na bramce) więc nieco zmniejszyłeś transfer i mieścisz się z buforem w limicie wprowadzonym przez youtube ~80kB/s.
Ale czy na pewno nie przycina przy każdym źródle?
Od jakiegoś czasu mają z tym problem wszystkie popularne youtube-downloader’y, bo wyliczanie nowego parametru “n” nie jest takie proste. Jest nawet fork do youtube-dl’a o nazwie yt-dlp, w którym ten problem tymczasowo rozwiązali poprzez podszywanie się jako klient Android’a - działa, ale nie wiadomo jak długo.

Na szczęście wczoraj pojawił się pull request do youtube-dl (używany przez media_extractor) rozwiązujący problem throttling’u:

Jak tylko zostanie wciągnięty do master’a to zupgadeujemy.
Kiedy wejdzie? - na razie nie wiadomo.
Dla niecierpliwych: wystarczy podmienić dwa pliki i działa :wink:

No to teraz wszystko jasne :slight_smile:

Dzięki za wytłumaczenie. Póki co działa - video nie używam. Ale zauważyłem właśnie problem na kodi, nie da się oglądać z YouTube :frowning: