Witam. Jest ktoś w stanie napisać prosty poradnik jak zmienić soft na tasmota w tej żarówce?
Szukam czegoś co będzie działało lokalnie czyli bez problemów. Naczytałem się o integracji Tuya i boję się o stabilność bramki
Witam. Jest ktoś w stanie napisać prosty poradnik jak zmienić soft na tasmota w tej żarówce?
Szukam czegoś co będzie działało lokalnie czyli bez problemów. Naczytałem się o integracji Tuya i boję się o stabilność bramki
Niedawno testowałem Tuya-Convert z żarówką Smart. Niestety zmieniają się zabezpieczenia Tuya w nowszych produktach i metoda bezinwazyjna nie zawsze działa.
Zobacz te poradniki:
Osobiście wybrałem metodę z użyciem Linuxa. Wystarcza konsola i parę komend. Sprzętowo komputer z Wi-Fi i smartfon.
Może ma ktoś coś sprawdzonego ?
Co łatwo się flashuje
Jeśli masz już żarówkę, to spróbuj tuya-convert. Możesz spróbować wykonać to z obrazu live Linuxa bez instalowania.
Jest ktoś w stanie pomóc odpłatnie ?
Potrzebne dwie żarówki na tasmota.
Nie muszą być rgbw.
To może lepiej coś pracującego pod zigbee?
Myślałem też o tym ale jakoś mam obiekcie po tym co wydarzyło się na forum.
Rozjeżdżające się mapy itd.
Dlatego wstrzymałem się z zakupem czujników itd
Kupię dwie szt. te z linku od Ciebie i spróbuje zmiany oprogramowania. Wcześniej próbowałem z Spectrum Light ale nie udało się.
Ja wlasnie przefleszowalem 3 zarowki Tuya, bez wiekszych problemow. Model, ktory ja flaszowalem to utorch. Template do konfiguracji mozna skopiowac z ponizszego linku: https://templates.blakadder.com/utorch-LE7.html
Dwie uwagi
Po przefleszowaniu wgralem najnowszy soft AIS-Tasmota (v8.5) i wszystko smiga jak ta lala