dodaję integracje wykrywa żarówki ale cały czas są niedostępne jakieś porady ??

dodaję integracje wykrywa żarówki ale cały czas są niedostępne jakieś porady ??

temat zamknięty załatwione
Mam ostatnio podobny problem z trzema yeelight . Po wykonaniu integracji znikają mi po jakimś czasie encje (stają się nieaktywne) a w logach mam komunikat błędu:

@zielony liczył na porady… stwierdził “załatwione”.
Ciekawi mnie czy odpowie koledze we własnym temacie? Samodzielnie zamkniętym, rozwiązanym… ![]()
Dlatego nie chciałem otwierać nowego wątku licząc na podpowiedź kol. zielony.
a już odpowiadam połączyłem żarówki z homekit kod jest na żarówce i chula !!!
Niektórzy mają uczulenie na koty a ja niestety na jabłka szkoda 
ale dzięki za odpowiedź
chodzi dobrze w integracjach masz homekit
nie trzeba jabłka
połącz żarówki z yeel na telefonie android w sieci potem uruchom integracje na jolce homekit powinno ci je pokazać kod do parowania jest na żarówkach i tyle
albo to był kontroler homekit …hmmmm jedno z dwóch napewno nie sprawdze bo już nie mam tych żarówek kupuję teraz te
bo producent nie używa nowego oprogramowania tuya więc każda !!! idzie na tasmote 100/100 kupionych
Dzięki @zielony za podpowiedź, udało się przez HomeKit-a stabilnie zintegrować Yeelights:

Co do pokazanych żarówek Tuya opisz proszę dokładniej jak zmieniasz soft na Tasmota jakie narzędzie itp. bo myślę, że może być zainteresowanie ze względu na cenę.
tuya-convert !
temat znany i lubiany
tu masz szybko i sprawnie opisane nie trzeba linuksa instalować ja używam kali-linux-2020.3-live-amd64.iso i pomijam proces aktualizacji
@zielony
Pytanie czy podjąłbyś się przeflashowania 8 szt. żarówek RGB gdybym zamówił na alle i przesłał do Ciebie? Oczywiście za wynagrodzeniem i pokryciem opłat wysyłki.
nie będę w stanie Ci pomóc bo jestem w domu raz na 2 tygodnie na weekend więc sam rozumiesz ale nie zniechęcaj się jest wiele poradników na you tube i w sieci nawet tu na forum poczytaj temat o gniazdku gosund sp111 tam jest wszystko w tym temacie
Nie ma sprawy, rozumiem, problem w tym, że mam już 4 gniazda do rozebrania i resetu a jedyną lutownicę mam do rynien i takież umiejętności, więc zamawiam gotowce z wgraną tasmotą bo liczba posiadanych urządzeń pod zigbee przekracza 20 szt i nie chcę destabilizować tak zbudowanej sieci o żarówki. Może ktoś z userów podejmie się wykonywania tego typu odpłatnych usług dla pozostałych forumowiczów?