Cześć,
Mam mały problem z żarówką IKEA LED1836G9 i Przyciskiem E1743. Otóż wszystko ładnie działało, jednak dziś przez przypadek sparowałem przycisk z żarówką przez co rozpakowały mi się oba urządzenia w zigbee2mqtt. Na spokojnie usunąłem je z zigbee2mqtt, usunąłem również encje i chciałem sparować jeszcze raz. Ale nie chcą mi się sparować.
Nie mam pomysłu co jeszcze mogę zrobić aby ponownie sparować je do HA
Sprawdziłem plik configuration.yaml z zigbee2mqtt ale ich tam nie ma.
Może macie jakąś radę na to?
Dziś postanowiłem przywrócić konfigurację zigbee, i efekt tylko taki że widzę na mapie urządzenia ale nie chcą się połączyć 

WItam , te połączone z numerami to nie to ?
Nie, to termometry, chodzi mi o te opisane Ikea do których strzałki nie idą. W żaden sposób nie mogę ich ponownie sparować 
W logach czysto, wszystko działa, ale ponowne parowanie nic nie daje 
Od wczoraj walczyłem z podobnym problemem. Myślałem że tylko te na baterię są takie uparte. Problemem było ich skuteczne usunięcie.

Wpisz swój id urządzenia.
Super krowa i pm2 restart zigbee.
Dodaj urządzenie
2 polubienia
Dzięki dziś przetestuje i zobaczymy
Nie wiem jak pilot bo nie mam, ale żarówka nie została chyba zresetowana po poprzednim parowaniu o czym świadczyć może jej aktualna nazwa. 5 kolejnych włączeń żarówki IKEA przestawia ją w tryb parowania i powinna pojawić się nazwa numeryczna po sparowaniu.
Nie wiem już głupi jestem.
Zrobiłem jak pisałeś, ale nic nie działa nie mogę sparować żarówki i pilota. Wchodzą w tryb parowania ale się nie parują 
Już nie mam pomysłów i głowa mnie boli od przeglądania internetów na ten temat ;/
Logów nie ma
$ pm2 logs zigbee [TAILING] Tailing last 15 lines for [zigbee] process (change the value with --lines option) [PM2][ERROR] No file to stream for app [zigbee], exiting. $
[Edit]
Żeby było weselej przywróciłem kopie zapasową w której nie miałem ostatnio dodanej żarówki Müller Licht i jej już też ponownie sparować nie mogę 
Chyba momentami za głupi na to jestem ;/
[Edit 2]
Mam nowego pilota Müller Licht, jeszcze nie parowany nigdy i też nie chce się sparować 
Czytałem 
Rozwiązałem problem, chyba przywiesił się stick z CC2531.
Zrezygnowany postanowiłem przenieść sonoff rf bridge w inne miejsce aby łapał przycisk dzwonka przy furtce i rozmontowałem wszystko wliczając stick CC2531.
Po ponownym podpięciu wszystkiego, zrobiłem restart bramki jak dodawałem kody dzwonka, i tak stwierdziłem że jeszcze sprawdzę przed snem raz parowanie. Wszystkie urządzenia się momentalnie sparowały.
Brak mi słów na to ale dzięki za wsparcie
, a temat do kosza