Witam,
korzystam od samego początku z cc2531 jako koordynatora zigbee, ale od jakiegoś czasu moja sieć się trochę rozrosła (24 urządzeń zigbee2mqtt) , 30 urządzeń wifi i osobne bramka hue z ok. 30 urządzeniami zigbee.
Pomimo faktu, iż na ok 80m2 (grube ściany) ok. 12 urządzeń zigbee pełni rolę routerów to często mam wrażenie, iż to wina koordynatora, który już nie wyrabia.
Kanały cc2531 to 25, a Hue jest na kanale 15.
Aktualnie mapa wygląda w ten sposób, ale co jakiś czas wiele urządzeń wskazuje na LQI na poziomie 0 i jedyne rozwiązanie, które przynosi poprawę to fizyczny reset urządzenia (wyciągnięcie dongla z usb)
I tu moje pytanie, w jaki koordynator warto iść? Jest znane Conbee ii i nowy Sonoff Dongle na CC2652P.
Na DEV 1 zmiana portu na ttyS0 powoduje zawieszenie bramki podczas startu. I to w takim stopniu że nie można się do niej dostać zarówno przez www, ssh jak i bezpośrednio. Aby ją reanimować trzeba odłączyć od zasilania i przy ponownym starcie zanim wszystko się uruchomi podmienić szybko wpis na ttyACM0. Na PRO1 nie testowałem bo działa u mnie produkcyjnie a nie miałem czasu na ewentualne reanimowanie systemu.