AIS łączy siły z partnerem i w kolejnej wersji zostanie zintegrowany z chmurą Googlol!!!
Nowa integracja z chmurą Googlol oznacza początek nowej ery dla AI-Speaker. Łącząc się z chmurą Googlol, AIS będzie w stanie zaoferować swojemu użytkownikowi lepsze wrażenia. Dzięki scentralizowaniu wszystkich usług AIS w chmurze Googlol, ludzie z odpowiednimi uprawnieniami mogą łatwo przeglądać wszystkie uruchomione instancje AIS na całym świecie!
Otwiera to możliwość np. łatwego udostępniania danych o wszystkich zdarzeniach w domach.
Dla dobra użytkownika, AIS, Googlol i jego partnerzy będą mieli teraz wgląd w to, jakich urządzeń używają ludzie, oraz o czym mówią w domu, co ułatwia podjęcie kluczowej decyzji - jakie urządzenie zaoferować do kupienia jako następne. Jakie to niesamowite!
Jest to bardzo dobra wiadomość dla użytkowników AIS, nareszcie każdy dostanie darmowe trzy mikrofony oraz 2 kamery Wszystko stale włączone i podłączone do chmury. Dla Ciebie!
Nie oszukujmy się to lutowanie żeby przejść na Tasmote i Zigbee2Mqtt nie jest wcale takie proste - teraz będzie naprawdę łatwiej!
To wspaniałe!
* Aby rozpocząć korzystanie z integracji AIS Googlol, jedyne, co musisz zrobić, to zaakceptować umowę na kilkadziesiąt stron którą nasi prawnicy przygotowują dla Ciebie. Pokażemy CI ją przez chwilę w kolejnej wersji, w interfejsie użytkownika.
Super żart, podpisuję umowę w ciemno. Te mikrofony to pod USB czy po BLT dajecie? Zawsze chciałem dostać coś za darmo. Już mam dość odłączania tej bramki od prądu i włączania ponownie wtyczki. Może teraz będzie łatwiej z Szeszeli sterować tym gniazdkiem z Tasmota do restartu bramki. Jeszcze zmigrujcie mi wszystko z Tasmota do GoogloI i żeby się tylko dało bez odpinania, tak z OTA… Czy jak Wy to tam robicie.
Już przesyłam Panu pierwszy draft preambuły do umowy… ale spokojnie wszystko będzie można kliknąć bez czytania w nowej wersji, i nastąpi automatyczna migracja do Chmury
Pani Kochana, ja tam kliknę gdzie trzeba, tylko gdzie adres do wysyłki tych mikrofonów i kamer się wpisuje? Przecież wiadomo że Wy tam dbacie o klienta i jesteście fachowcami. A jak coś nie będzie działać to też wiadomo, czyja to wina i że Wasza znaczy. Więc wszystko ustalone… Kiedy mnie dacie dostęp i sprzęt? Czy oprócz bramki DEV Pro jeszcze coś muszę kupić i jaki ten abonament duży będzie?
Spokojnie, adres zgadniemy tzn sam się doda do Twojego konta, wystarczy że po kliknięciu zgody zamówisz chociaż raz pizzę przez telefon
Wysokość abonamentu będzie ustalona na podstawie wartości wszystkich urządzeń w Twoim domu podłączonych do prądu - samo się będzie ściągało z konta, także spoko, nie trzeba będzie nic wypełniać i bez sensu kilkać
Tak, masz racje co raz więcej lokowania produktów i artykułów z “sponsorami” ale co raz trudniej znaleźć coś bez takiej nachalnej formy. My to rozumiemy ale jesteśmy w mniejszości. Takie czasy niestety