AIS PRO 1... co mam robić?

Witam, tak czytam temat AIS PRO1 … karty na stół;) i do końca nie mam zdania co mam zrobić.
Mam bramkę dev1, około 60 urządzeń ZigBee, kilka kamer, będę miał kilkanaście urządzeń 433MHZ, termostaty, żarówki. w sumie docelowo ma być koło 200 urządzeń. Do tej pory nie mam żadnego problemu z zasięgiem. Z bramką mam sporadyczne problemy które rozwiązuję przy pomocy forum lub wujka google. Tracę wyłącznie swój czas - choć z drugiej strony zyskuje wiedzę.
Zdecydowałem kupić nową bramkę by mieć mniejszą awaryjność oraz mieć pewność że kiedyś moja bramka się nie zapcha, nie zwolni. Kupuje nową bramkę by “uporządkować” zawartość. Zakończyłem zabawę z bramką, poznałem ją na tyle by wiedzieć jakie integracje potrzebuje itp. Czekałem na bramkę Pro no i… Znam możliwości bramki dev3 i nie znam do końca możliwości bramki Pro.
Którą bramkę mam kupić?
Czy bramka PRO1 będzie miała coś takiego co nie ma bramka DEV3 i nie będzie można doinstalować do DEV3? Co to będzie?
Kupić DEV3?
Kupić PRO1?
Czekać na rozwój sytuacji?
Pozdrawiam
Robert

Przede wszystkim to za niecałą 3 krotną cenę dostajesz urządzenie 4 x wydajniejsze niż DEV3. Plus dodatkowe rzeczy, które dostaną “forumowicze” jako ficzersy biznesowe, ale nie wszystkie dodatki biznesowe będą dostępne na bramce. Czyli w ofercie dla forumowiczów będzie to kolejna generacja DEV, z którą będą mogli eksperymentować jak z dotychczasowymi bramkami.

1 polubienie