Czy można do bramki w wersji pierwszej dodać wyświetlać jak jest w wersji trzeciej i wyświetlać na nim godzinę oraz inne dane lub ewentualnie czy planujecie wprowadzić usługę dodania wyświetlacza?
Zapewnie nie po to wydają kolejną wersję bramki, żeby modyfikować pierwszą. To jest jak rpi. Było rpi, potem rpi2, rpi3 i rpi4 a pomiędzy jeszcze rpi 0. Nigdy nie było modyfikacji starego modelu o funkcie nowszego. Podejzewam, ze na płycie głównej nie ma wyjścia na wyswietlacz. Kupujesz nowy model, a stary do szuflady albo stawiasz podstawowe funkcje sąsiadowi na tym i tez jest zadowony.
Było tez pytanie na forum, czy AIS będzie przyjmował starą bramkę w rozliczeniu. To już chyba przesada. Prawie nic na tym nie zarabiają, a teraz jest oczekiwanie żeby wzięli roczny sprzet którego juz nie sprzedaja żeby oddać na zlom, a za to niech nowy dadzą moze za 1/3 ceny.
Bądźmy szczesliwi, ze jest taki zespół jak AIS i robi tyle dobrego za nieduże pieniądze.
Gratuluje i u mnie macie zawsze wsparcie chociaż dobrym słowem, bo na programowaniu się nie znam
Ps. Czekam na bramkę Pro- biorę w ciemno.
Przy okazji - łącznie bramek jest możliwe jakoś przez mqtt?
A dev kit ? Czyli wzmacniacz + głośnik do dev1 gdy była już w sprzedaży dev2
Dlatego ja proponuję możliwość modyfikacji na czym mogli by zarobić
Właśnie stąd to pytanie aby się dowiedzieć czy jest taka możliwość
No, głośnik naprawdę fajny
@Cino111 ma rację… @Akszyn uważam, że masz za duże oczekiwania od AIS. Jestem pod wrażeniem obsługi projektu “asystent domowy”. Każdy kto ma doświadczenia z podobnymi realizacjami wie, że AIS robi super robotę. Należy mieć wyobrażenie nakładu pracy jaki potrzebny jest do utrzymania takiego tempa rozwoju i ciągłego wysokiego poziomu wsparcia. Czekam na bramkę Pro. DEV1 będzie multimedialnym odtwarzaczem w warsztacie z funkcją rezerwowego systemu.
Chyba ze bramkę dev1 można by było jakoś przerobić na duży glosnik nawet z bluetooth z usb stick. Dodać jakiś wzmacniacz do niej oraz kamerkę ps3 lub jakiś inny mikrofon i może by coś z tego wyszło.
AI Speaker Dev1 Kit nie wystarczy?