Bramka Dev BT / dev1

Witam.
Widzę że na Allegro pojawiły się w bramki Dec BT. Pytanie moje brzmi czy są to całkiem nowe urządzenia czy bramka dev1 z aktualizacją oprogramowania na LTS?
Jak kształtują się różnice w wydajności pomiędzy dev1 a devBT? :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:
Link do oferty

A ja jak sie pytalem wersje z BT przed zakupem powiedzieli ze juz nie bedzie z BT :frowning:

To jeszcze nie jest wersja z LTS. Prawda jest taka, że skończyły nam się DEV1 (ach ten szał zakupów przed świętami :shopping: ) Szukając towaru na magazynie, żeby zrealizować zamówienie do Botlanda… znaleźliśmy karton bramek z BT.
Te bramki były przygotowane głównie na zamówienie jednego klienta który na nich robi swoje specjalistyczne urządzenia z naszym systemem.
To dlatego uruchomiliśmy na Allegro sprzedaż BT - sprzedaż kartonu który się odnalazł :slight_smile:

Różnicy nie ma w wydajności, różnica jest tylko w ilości pamięci, w pojemności dysku, i w module BT i co za tym idzie w cenie :wink:

Obiecaliśmy dostarczyć do końca tygodnia do Botlanda nową partię, nad tym teraz pracujemy.
Mamy nadzieję, że się uda i ogłosimy to w przyszłym tygodniu, na razie to tajemnica :speak_no_evil:

1 polubienie

No ja bym wolał dołożyć i mieć 2 GB RAM

Kup sobie m8s L zainstaluj ais i wszystko pieknie chodzi :slight_smile:

Właśnie przydał by się poradnik jak zainstalować AiS na Pi lub innym urządzeniu :slightly_smiling_face:

Tylko android box i chyba wybrane modele… Rootujesz urzedzenie pobierasz aplikacje serwera z oty ais i instalujesz… Resztę to pełen automat sam zainstaluje sobie niezbedne srodowiska itd

@Kraszewsky i inni zainteresowani tematem, to wszystko już na tym forum było…

A nawet więcej…

I jak widać opisy od samej @jolka. Osobiście nie widzę sensu inwestowania w kolejne pudełka, bo dają pozorne zwiększenie wydajności. Takie zamienianie patyka na kijek.

obraz

Czemu ma to służyć? Obecnie mam cały dom z kamerami online. Samych encji z Zamela Exta Life jest 41, po MQTT 111szt. a obciążenie jak na załączniku.
To na co pewnie większość z nas czeka, to premiera głośnika. Zobaczymy czym zespół AIS zaskoczy…

2 polubienia