Wlasnie zauwazylem jedna rzecz - aplikacja na Androidzie 6.0 nie jest widoczna w integracjach. Na dwoch innych urzadzeniach z Androidem 7 nie ma problemu - sa widoczne w integacjach, moge wysylac notyfikacje.
Na Android 6 integracji brak. Probowlem wylogowac i zalogowac sie jeszcze raz. Probowalem tez odinstalowac aplikacje na tablecie i zainstalowac jeszcze raz - bez skutku.
Wersja aplikacji to 1.1.9 Notify (najnowsza ze sklepu Play)
Właśnie, czy bezproblemowo? Nie mam konkretnej informacji czy bezproblemowo w dłuższym czasie. Z moich doświadczeń - pozostawiona strona z AIS dom, na przeglądarce w laptopie, ma po paru godzinach objawy jakie powyżej opisał badzio. Więc nie do końca przekonuje mnie tablet. Chyba, że wyprowadzisz nas z błędu i podasz jak takie rozwiązanie zachowuje się na co dzień i jaką specyfikację masz u siebie?
Chyba ponownie będę musiał zakupić sprzęt do własnych testów.
Ekran możliwy do wyjęcia z zapasów strychowych. Jak pisałem coś z niczego. Nie wyrzucaj - naprawiaj, wykorzystaj. Satysfakcja, jak zadziała.
Opisałem kwestę wykorzystania starego tableta na forum.
Też odgrzebany ze strychu PRESTIGIO MULTIPAD 7.0 ULTRA DUO
Kwestia zainstalowania ręcznie Chrome i ustawienia generowania mowy. U mnie to działa - Jolka co godzinę mówi godzinę, date, temp. i czystość powietrza i inne po polsku na tablecie. Sam tablet to archaik i wolno działa ale działa Oczywiście kwestie usypiania itp… wyłączone jedynie wygaszanie ekranu żeby się nie wypalał.
Nawet po aktualizacji Jolki tablet dalej funkcjonuje.
No coz, ja niestety mam zle doswiadczenia z tabletem. Ale sprobuje “wymusic” regularna reakcje Jolki, moze kluczem do sukcesu jest to, ze u Ciebie Jolka regularnie wykonuje akcje, typu informowanie o aktualnej godzinie temperaturze etc
Raczej bardziej usypianie się tableta, wyłączanie wifi żeby oszczędzać baterię itp… ja mam cały czas na zasilaczu i tylko wygaszanie ekranu reszta wyłączona.
Kwestia rozłączania połączenia WiFi - sprawdź zasięg wifi.
Wszystko mam wg zalecen - brak usypiania wifi, non-stop na zasilaczu, brak wygaszania / blokady ekranu. Stawiak ze Android sam z siebie usypia aplikacje i to jest zrodlem problemu. Dziwi mnie ze Tobie na Android 4 aplikacja dziala caly czas i system jej nie usypia.
A to jeszcze zapytam - dzialaja Ci integracja MobileApp na Androidzie 4? U mnie urzadzenia z Android 7 ladnie sie integruja, widze ich encje w Jolce, moge np wyslac notyfikacje za pomoca ais_ai_service.mob_notify. W przypadku tabletu z Android 6 tak nie ma - i nie wiem, czy to u mnie cos sie popsulo, czy tez kwestia starszej wersji Androida.
Ja próbuję cokolwiek uzyskać na Samsung Tab 2 (7"). Oczywiście na producenckim Andku 4.1.1 nie miało szans już cokolwiek pójść. Zainstalowałem Omni z Andkiem 6.0, ale wydajność jest tragiczna.
Próbowałem różnych opcji, włącznie z WallPanel. Tragedia. Jako tako jeszcze przez Chrome idzie. Ale apka AIS Dom nawet się zainstalować ze sklepu nie chce. Jak dam Zainstaluj to jest Oczekuje… (forever) i kiszka. Podobnie z AIS mobile (beta). Myślałem, że jeszcze ten staroć do czegoś się przyda, ale widać że chyba na zbiórkę elektrośmieci trzeba by go wystawić…
Spróbuję. Na razie póki co AIS chodzi w przeglądarce Chrome. Ale nie ma kilku opcji, które ma apka, jak choćby monitorowanie naładowania baterii co potrzebne mi jest do automatyzacji ładowania.
Aplikacja AIS Mob się w końcu pobrała i zainstalowała, ale po podaniu adresu bramki ustawia się w Initializing… (forever). Podobnie AIS Dom.
HomeHabit ma sporo możliwości integracji - zobacz zdjęcia w Google Play.
W przypadku HA można połączyć się z bramką w sieci tylko lokalnej lub zdalnie.
Tablet jest zamontowany na ścianie i nie wychodzi z domu, więc mam tylko po sieci lokalnej.
Kiedyś popełniłem już wpis na ten temat ze zdjęciami: Tablet na ścianę - #31 przez Piotr.eK
HomeHabit ma pewne ograniczenia, ale daje drugie życie leciwym sprzętom.
Niedawno odkryłem jeszcze jedną funkcjonalność, ale na razie nie mierzyłem się z tym jeszcze: Rules
Tak, zdecydowanie.
Nie jest to przeniesienie WEB UI na ekran tylko własny interface.
Ale to moim zdaniem jest zaleta, bo prezentuje się całkiem fajnie.
Tworzenie kafelków jest w miarę intuicyjne…