Aplikacja ais dom na tablecie - błąd

Ja próbuję cokolwiek uzyskać na Samsung Tab 2 (7"). Oczywiście na producenckim Andku 4.1.1 nie miało szans już cokolwiek pójść. Zainstalowałem Omni z Andkiem 6.0, ale wydajność jest tragiczna.
Próbowałem różnych opcji, włącznie z WallPanel. Tragedia. Jako tako jeszcze przez Chrome idzie. Ale apka AIS Dom nawet się zainstalować ze sklepu nie chce. Jak dam Zainstaluj to jest Oczekuje… (forever) i kiszka. Podobnie z AIS mobile (beta). Myślałem, że jeszcze ten staroć do czegoś się przyda, ale widać że chyba na zbiórkę elektrośmieci trzeba by go wystawić…

Na taki sprzęt, to tylko, sprawdził mi się HomeHabbit

Spróbuję. Na razie póki co AIS chodzi w przeglądarce Chrome. Ale nie ma kilku opcji, które ma apka, jak choćby monitorowanie naładowania baterii co potrzebne mi jest do automatyzacji ładowania.
Aplikacja AIS Mob się w końcu pobrała i zainstalowała, ale po podaniu adresu bramki ustawia się w Initializing… (forever). Podobnie AIS Dom.

Myślałem, że HomeHabit daje możliwość serwowania strony tak jak WallPanel.

Używam HomeHabit od dawna na starym tablecie (Android 4.4) i spisuje się wyśmienicie.

A jak go zintegrowałeś z AIS?

HomeHabit ma sporo możliwości integracji - zobacz zdjęcia w Google Play.
W przypadku HA można połączyć się z bramką w sieci tylko lokalnej lub zdalnie.
Tablet jest zamontowany na ścianie i nie wychodzi z domu, więc mam tylko po sieci lokalnej.
Kiedyś popełniłem już wpis na ten temat ze zdjęciami: Tablet na ścianę - #31 przez Piotr.eK
HomeHabit ma pewne ograniczenia, ale daje drugie życie leciwym sprzętom.
Niedawno odkryłem jeszcze jedną funkcjonalność, ale na razie nie mierzyłem się z tym jeszcze: Rules

Czyli nie ma możliwości uzycia skonfigurowanych w AIS lovelace, tylko trzeba wyrzeźbić nowe “kafelki” w dashboardzie HomeHabit?

Tak, zdecydowanie.
Nie jest to przeniesienie WEB UI na ekran tylko własny interface.
Ale to moim zdaniem jest zaleta, bo prezentuje się całkiem fajnie.
Tworzenie kafelków jest w miarę intuicyjne…

@Goral64 - nic nie zrobisz lepszego z Android 4. Max co możesz zrobić to przeglądarka internetowa. @Iron już wcześniej przeczesał temat z Android 4. Ten system nawet jak ruszy z Web GUI (aplikacją) to będzie zamulał bardzo. Home Habbit porostu śmiga na tak leciwym sprzęcie. Wiem, że praktycznie jest w każdym domu taki tablet i też lubię wykorzystywać to co już mam. Ale pewnych rzeczy nie przeskoczymy. Czekam na fajny pomysł z jakimś centrum sterowania AIS z dotykowym ekranem. Mile widziany 10’’ i więcej. Chyba nic lepszego od tabletu z nowym antkiem w ramce jeszcze nie powstało.

No ja mam już Andka 6.0 :smiley: ale sprzęt spod 4.1.1

Goń tego zajączka :rabbit2:, o to w tym chodzi :upside_down_face:, daj znać jak złapiesz.