Automatyczny update bramki

To niestety niesie ze sobą ciągły, szybki rozwój HA. Trzeba być na bieżąco, nie wiem czy odpuszczenie sobie całkowicie update jest dobre. Na Twoim przykładzie widać, że raczej im dłużej, tym gorzej przejść do teraźniejszości. Po takim czasie jest to bardzo problematyczne. Czytam na bieżąco zapowiedzi zmian i dokładnie blog Home Assistant aby wiedzieć co mnie czeka. Aktualizację robię odczekując pewien czas potrzebny na poprawki twórców. Dodatkowo jako użytkownicy bramki mamy parę dodatkowych miejsc gdzie system różni się u podstaw.
Czekają nas kolejne zapowiadane zmiany w HA. Przejście na repozytoria Termux nie są bez powodu, wyjaśniła je @jolka :upside_down_face:

Są osoby, które od systemu sterowania domem wymagają niezawodności. Jak działa, to nie ruszam…
Z własnego doświadczenia wiem, że HA nie jest takim systemem. Jesteśmy w dużej mierze zależni od tego w jakim kierunku i jak bardzo zmienia się jego koncepcja w czasie. Nawet nie ruszając systemu jest on zależny od zmieniającego się świata oprogramowania wszelakich firm i producentów. HA jako hub palety tych wszystkich rozwiązań, musi biec z rozwojem.

1 polubienie