Bramka: PEŁNY RESET aplikacji

Wykonanie pełnego resetu aplikacji

Pełny reset aplikacji polega na usunięciu wszystkich ustawień i kodów aplikacji Asystent domowy na bramce i nadpisaniu ich domyślnymi, najnowszymi kodami i ustawieniami.

Pełny reset aplikacji to bezpieczny i prosty sposób na rozwiązywanie problemów z urządzeniem

Jeśli eksperymentujesz z ustawieniami systemu, tworzysz własne integracje, zmieniasz kody na bramce, nadpisujesz konfigurację i coś działa nie tak, to
opisany tu Pełny reset aplikacji jest zalecanym bezpiecznym sposobem na rozwiązywanie problemów z systemem.

Jeżeli nie definiowałeś własnych integracji i konfiguracji, to ten sposób może być najwygodniejszy do szybkiej aktualizacji systemu.

Od strony użytkownika wykonanie tego kroku jest bardzo proste i sprowadza się do wybrania opcji z menu aplikacji - tak jak to pokazano na wideo poniżej.
Cały proces jest szybki, restart zajmuje około 4 minuty (jeśli mamy łącze internetowe z transferem na poziomie 10 Mbps).
Trwa to tak szybko, ponieważ nie musimy analizować, pobierać i aktualizować wszystkich zainstalowanych pakietów systemu, jak to ma miejsce podczas normalnej aktualizacji.

Uwaga! po takim restarcie / takiej aktualizacji mamy kompletnie nowy system Asystent domowy z domyślnymi ustawieniami i część urządzeń może wymagać ponownej integracji z bramką.

Co się dzieje podczas resetu ustawień Asystenta domowego do domyślnych

Technicznie procedura polega na wykonaniu trzech kroków:

  1. Skasowaniu wszystkich bieżących kodów i konfiguracji użytkownika.
  2. Pobraniu spakowanej paczki startowej z najnowszą wersją kodów i konfiguracji Asystenta domowego.
  3. Rozpakowaniu najnowszej wersji z domyślnymi ustawieniami.

Przebieg pełnego resetu na wideo

2 polubienia

Cały reset do ustawień fabrycznych polega na:

  1. pobraniu paczki startowej z OTA i zapisaniu w lokalizacji /sdcard

  2. usunięciu folderu z plikami/kodami /data/data/pl.sviete.dom/files

  3. rozpakowaniu paczki startowej do lokalizacji /data/data/pl.sviete.dom/files

Jeżeli z jakiegoś powodu nie można usunąć folderu /data/data/pl.sviete.dom/files to reset może się nie udać. W takim przypadku możemy sprawdzić krok po kroku procedurę resetu i wyczyścić pliki aplikacji. W tym celu wykonajmy krok po kroku poniższe czynności:

Odblokowujemy aplikację do usunięcia danych z poziomu systemu Android

Wychodzimy z aplikacji

Uruchamiamy Menedżer plików

Sprawdzamy czy plik z domyślnymi kodami aplikacji znajduje się w lokalizacji /sdcard

Jeżeli tego pliku nie ma to znaczy, że nie udało się go pobrać bo albo nie mamy miejsca na dysku urządzenia albo mamy problemy z internetem. Oczywiście możemy go “ręcznie” pobrać i umieścić w lokalizacji /sdcard W tym celu można z poziomu Menedżer plików uruchomić aplikację Google Chrome, przejść do http://powiedz.co/ota/ i pobrać plik do lokalizacji /sdcard (NIE Download).

Usuwamy folder

Jeżeli mamy w /sdcard plik files.tar.7z to możemy usunąć folder /data/data/pl.sviete.dom/files
Możemy to zrobić w Menedżer plików lub z poziomu aplikacji Android. Pokażemy ten 2 sposób.

Wracamy do pulpitu i wybieramy przejście do ustawień Android

Przechodzimy do aplikacji

Czyścimy dane aplikacji AIS dom

po wyczyszczeniu

Uruchamiamy aplikację AIS dom

Aplikacja zainstaluje pakiety

Aplikacja przy uruchomieniu wykryje, że nie ma danych w lokalizacji /data/data/pl.sviete.dom/files i że ma paczkę z kodami w /sdcard/files.tar.7z I nastąpi automatyczna instalacja:

nastąpi automatyczne przekierowanie do panelu aplikacji, możemy powrócić do konsoli

i sprawdzić czy uruhcmiły się poprawnie wszystkie serwisy

1 polubienie

Witam. Zapomniałem nazwy użytkownika i hasła. Chciałem zrestartować aplikację, ale na aplikacji nie mam opcji do resetowania. Co mogę zrobić?

ten screen to apka “Klient” opcja resetu jest na “Serwer” która działa na bramce
podłącz bramke do TV/Monitora po HDMI i tam znajdziesz opcję

PS
jeżeli zapomniałeś hasła i masz nasz pilot to możesz włączyć sterowanie bez monitora i przejść do “Pomoc” → “System” → “Dostę z Internetu” i wyłączyć dostęp z Internetu

Jolka powie Zatrzymuje zdalny dostęp do bramki z Internetu

jak zdalny dostęp będzie zatrzymany to w lokalnej sieci będziesz mógł zalogować się bez hasła Logowanie za pomocą **Trusted Networks** .

Potem możesz dodadć nowe konto z hasłem i włączyć ponownie zdalny dostęp (wtedy znowu przy logowaniu będzie wymagane hasło - proste logowanie przy zdalnym dostępnie nie będzie możliwe)

Hej, czy to prawidłowe jeśli po pełnym resecie aplikacji i przywróceniu ustawień z kopii zapasowej pozostali użytkownicy zniknęli? Gdy próbuję dodać nowych o takich samych nazwach jak poprzednio wyświetla się komunikat jak na screenie. Oznaczałoby, że gdzieś są zapisani tylko ich nie widać.

Problem rozwiązany prościej niż można się było spodziewać - wystarczyło zalogować się na poprzednich danych, żeby użytkownicy pojawili się ponownie na liście :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

od 30min tak wisi czy to ok. Robiłem pełen reset bo nie umiałem się do bramki dobić